Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Filety śledziowe po kaszubsku. Autor przepisu: Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Fot. Knorr.
Filety śledziowe po kaszubsku. Autor przepisu: Piotr Murawski, szef kuchni Knorr. Fot. Knorr.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Joanna Buharewicz
04 gru 2014 14:31

Filety śledziowe po kaszubsku

Stół wigilijny nie może obejść się bez tradycyjnych śledzi.

Składniki:
- płaty śledziowe typu matias
- 1 ziarenko ziela angielskiego
- 0,5 kostki rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr
- pieprz
- 0,5 kilograma cebuli
- cukier
- 0,5 szklanki octu
- 1 łyżka majeranku
- 1 liść laurowy
- 1 mały koncentrat pomidorowy

Przygotowanie:

1. Zagotować ½ l wody z octem, liściem laurowym i zielem angielskim. W takiej zalewie moczyć śledzie przez 30 minut.
2. Pół kostki rosołu z kury z pietruszką i lubczykiem Knorr rozpuścić w szklance wrzątku. Pokroić cebulę i zalać ją wywarem. Dodać majeranek, pieprz oraz sól.
3. Cebulę dusić do momentu aż będzie miękka. W razie konieczności doprawić cukrem i solą. Dodać koncentrat pomidorowy.
4. Nałożyć farsz na śledzie, potem zrolować je i spiąć. Do reszty sosu cebulowego wlać trochę zalewy.
5. Ułożyć roladki w naczyniu, polać sosem cebulowym i odstawić na parę godzin do lodówki.

Autor przepisu: Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH