Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Karp wigilijny. Fot. Knorr.

Zobacz galerię [3 zdjęć]

Karp wigilijny. Fot. Knorr.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Joanna Buharewicz
22 gru 2014 13:28

Karp wigilijny

Żadna wigilia nie może obejść się bez dobrze przyrządzonego karpia. Przepis na 6 osób.

Składniki:

- karp - 1,5 kilogramów
- pietruszka - 2 sztuki
- jajko - 1 sztuka
- seler - 0,25 sztuki
- bulion na włoszczyźnie Knorr - 1 sztuka
- przyprawa uniwersalna Delikt Knorr
- przyprawa w mini kostkach Czosnek Knorr - 1 sztuka
- bułka paryska - 1 sztuka
- cytryna - 0,5 sztuki
- piwo - 1 szklanka
- mąka - 2 łyżki
- olej
- marchewka - 2 sztuki

Sposób przygotowania:

1. Rybę należy skropić sokiem z cytryny i posypać przyprawą Delikat Knorr, następnie pokroić ją w plastry.

2. Rozpuścić kostkę Bulionu Knorr w szklance wrzątku. Następnie pokroić warzywa, zalać wywarem, dodać piwo i ugotować, a potem zmiksować.

3. Kolejny krok to roztrzepanie jajka i wymaczanie w nim ryby, którą następnie należy obtoczyć w mące z bułką.

4. Następnie należy usmażyć karpia, po czym zalać go sosem warzywnym i duś przez 20 minut.

5. Rozetrzać masło z przyprawą w mini kostkach czosnek Knorr. Posmarować bułkę masłem, usmażyć grzanki i podawać razem z rybą i sosem warzywnym.

Autor przepisu: Piotr Murawski, szef kuchni Knorr.



WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH