Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Przepis na makowe tiramisu z www.kulinarna-fuzja.blogspot.com. Fot. Kulinarna Fuzja.
Przepis na makowe tiramisu z www.kulinarna-fuzja.blogspot.com. Fot. Kulinarna Fuzja.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Kulinarna Fuzja
28 lis 2014 14:24

Makowe Tiramisu

Świąteczny mak w zupełnie nowej odsłonie.

Składniki:

- 1 bardzo duża chałka lub 2 mniejsze,
- puszka gotowego maku (najlepiej z bakaliami),
- budyń śmietankowy,
- 800 ml mleka,
- 2 łyżeczki cukru pudru, 
- 2 łyżki masła – mała filiżanka mocnej kawy z ekspresu, 
- 1 łyżeczka cynamonu,
- 1 łyżeczka cukru waniliowego.

Przygotowanie:

Budyń gotujemy według przepisu na opakowaniu w 400 ml mleka dodając cukier puder. Kiedy będzie gęsty, zdejmujemy z palnika i dodajemy masło. Odstawiamy, aby wystygł. W głębszym półmisku łączymy mleko z kawą, cukrem i cynamonem. Chałkę kroimy na grubsze kromki (ok. 1,5 cm) i moczymy je w ok. 400 ml mleka przez sekundę (nie mogą za bardzo rozmięknąć). Połowę z nich układamy na dnie brytfanny. Następnie nakładamy połowę maku, budyń, pozostałą część chałki oraz ponownie masę makową. Odstawiamy do lodówki na min. 3 godz. Dekorujemy, czym chcemy.

Poleca: Kulinarna Fuzja dla Termisil, www.kulinarna-fuzja.blogspot.com, fot. Kulinarna Fuzja.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH