Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Przepis na wyśmienity placek szpinakowy. Fot. Franke.
Przepis na wyśmienity placek szpinakowy. Fot. Franke.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Franke
09 lip 2015 11:16

Placek szpinakowy

Lubicie szpinak? Koniecznie wypróbujecie ten przepis. Danie dla 4 osób. Jedna porcja zawiera 375 kcal.

Składniki:

  • bułka tarta  – 50 g
  • gałka muszkatołowa  – 3 g
  • 2 jaja
  • masło – 50 g
  • orzeszki pinii  – 50 g
  • rodzynki sułtańskie  – 50 g
  • sera Grana  – 100 g
  • szpinak  – 500 g
  • sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie

1. Szpinak myjemy i dokładnie czyścimy. Wilgotny szpinak wkładamy do rondla, dodajemy szczyptę soli i gotujemy tak długo aż zmięknie. Następnie go odsączamy i siekamy nożem na desce do krojenia.

2. Szpinak przekładamy do miski, dodajemy ubite jajka, sułtanki, orzeszki pinii, ser i posypujemy gałką muszkatołową. Doprawiamy solą oraz pieprzem i delikatnie mieszamy.

3. Masę przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, posypujemy bułką tartą i dodajemy kilka plastrów masła, po czym całość wkładamy do piekarnika. Pieczemy aż zapiekanka zyska złocisty kolor.

Poleca firma Franke.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH