Pyszne ciasto Pandolce z miodem. Fot. Franke.
Ciasto Pandolce z miodem.jpg
Autor: Ewa Kozioł
25 maj 2015 15:34

Pyszne ciasto Pandolce z miodem

Pyszne ciasto z miodem, szczyptą wanilii i cynamonu. Pandolce będzie doskonałe na każdą okazję – czy to na rodzinne przyjęcie, czy po prostu jako dodatek do codziennej filiżanki kawy.

Składniki:

  • białko jaja – 2
  • cukier – 150 g
  • cynamon – do smaku
  • miód – 100 g
  • mleko – 100 g
  • mąka – 420 g
  • proszek do pieczenia – 10 g
  • wanilia – do smaku

Przygotowanie

1. W misce wymieszaj cukier z wanilią i szczyptą cynamonu. Całość rozpuść w lekko podgrzanym mleku. 

2. Gdy mieszanka będzie gładka, dodaj miód i mąkę, przesianą wraz z proszkiem do pieczenia.

3. W międzyczasie, ubij białka na sztywno. Ubite białka wymieszaj z ciastem. Masę wyłóż na natłuszczoną, prostokątną formę. Włóż do piekarnika.

Poleca firma Franke.

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH