Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Pyszne ciasto Pandolce z miodem. Fot. Franke.
Pyszne ciasto Pandolce z miodem. Fot. Franke.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Ewa Kozioł
25 maj 2015 15:34

Pyszne ciasto Pandolce z miodem

Pyszne ciasto z miodem, szczyptą wanilii i cynamonu. Pandolce będzie doskonałe na każdą okazję – czy to na rodzinne przyjęcie, czy po prostu jako dodatek do codziennej filiżanki kawy.

Składniki:

  • białko jaja – 2
  • cukier – 150 g
  • cynamon – do smaku
  • miód – 100 g
  • mleko – 100 g
  • mąka – 420 g
  • proszek do pieczenia – 10 g
  • wanilia – do smaku

Przygotowanie

1. W misce wymieszaj cukier z wanilią i szczyptą cynamonu. Całość rozpuść w lekko podgrzanym mleku. 

2. Gdy mieszanka będzie gładka, dodaj miód i mąkę, przesianą wraz z proszkiem do pieczenia.

3. W międzyczasie, ubij białka na sztywno. Ubite białka wymieszaj z ciastem. Masę wyłóż na natłuszczoną, prostokątną formę. Włóż do piekarnika.

Poleca firma Franke.

 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH