Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Pierożki Panzarotti z tofu i oliwkami. Fot. Franke.
Pierożki Panzarotti z tofu i oliwkami. Fot. Franke.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Franke
30 lis 2015 12:21

Pyszne i zdrowe: przepis na wegetariańskie pierożki

Pierogi z kapustą, mięsem... a może z tofu i oliwkami? Poznajcie przepis na pyszne, wegetariańskie pierożki Panzarotti.

Pieczone pierożki Panzarotti z tofu i oliwkami to jedna z wielu propozycji Franke na pyszną potrawę kuchni wegetariańskiej. Przepis pochodzi z bezpłatnej aplikacji Franke myMenu. Niech stanie się inspiracją do stworzenia niezapomnianego jesiennego dania, które zachwyci Twoich bliskich. Smacznego!

Przepis Franke na pieczone pierożki Panzarotti z tofu i oliwkami.

Składniki:
Mąka pszenna półgruba - 350 g
Olej z ziaren sezamu – 10 g
Oliwki – 150 g
Szalotki – 10 g
Sól - do smaku
Tofu – 300 g

Przygotowanie
1. Przesiej mąkę i usyp z niej kopiec na stolnicy. W środek kopca wlej olej, dodaj sól i ugniataj delikatnie. Po pewnym czasie dodaj kilka łyżek wody, tak aby uzyskać gładkie, miękkie ciasto. Wyrobione na gładką masę ciasto zawiń w wilgotną ściereczkę i pozostaw w chłodnym miejscu na pół godziny.
2. W międzyczasie, umyj oliwki i usuń z nich pestki, wymieszaj z tofu i zmiksuj, by uzyskać stosunkowo gęsty krem. Obierz i pokrój szalotki, umieść w rondlu z olejem i smaż aż będą miękkie, następnie dodaj tofu i przygotowany wcześniej krem. Podsmażaj przez kolejne kilka minut tak, aby masa zgęstniała, a następnie zdejmij z ognia.
3. Rozwałkuj cienko ciasto i powycinaj z niego krążki o średnicy 8 cm.
4. Na środek każdego pierożka nakładaj trochę kremu tofu i składaj ciasto, zlepiając jego brzegi.
5. Ułóż pierożki panzarotti w naczyniu żaroodpornym, skrop olejem i umieść w piekarniku.

Więcej informacji o produktach i marce Franke znajduje się na: www.franke.pl

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH