Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Tęczowa pieczeń cielęca swoim wybornym smakiem zachwyci przyjaciół i znajomych. Fot. Franke.
Tęczowa pieczeń cielęca swoim wybornym smakiem zachwyci przyjaciół i znajomych. Fot. Franke.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Franke
25 maj 2015 15:50

Wyborna tęczowa pieczeń cielęca

Przepis na tęczową pieczeń cielęcą z aplikacji Franke myMenu. Danie idealne na spotkanie w gronie przyjaciół lub rodziny. Przepis dla 4 osób.

Składniki:

  • cielęcina pokrojona w plastry – 550 g
  • jaja – 2
  • masło – 45 g
  • mleko – do smaku
  • natka pietruszki – 50 g
  • oliwa z oliwek – do smaku
  • szałwia i rozmaryn – do smaku
  • szynka gotowana – 150 g
  • sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie:

1. Utłucz plastry mięsa, a krawędzie wyrównaj nożem, tak aby były takie same. Odcięte skrawki ułóż na wierzchu i przykryj gotowaną szynką.

2. Umyj i drobno posiekaj pietruszkę. Jajka wbij do miski, dodaj pietruszkę, 2 łyżki mleka, starty ser oraz sól i pieprz, całość delikatnie wymieszaj.

3. Przygotowaną masę wlej na patelnię, podsmażaj na niewielkiej ilości oliwy z oliwek aż masa zgęstnieje, wtedy przerzuć omlet na drugą stronę. Po usmażeniu, pozostaw do ostygnięcia.

4. Umieść omlet na szynce, zawiń w rulonik i zabezpiecz pieczeń, umieszczając kilka liści szałwii i rozmarynu pomiędzy wykałaczką a mięsem.

5. Dopraw solą i pieprzem, umieść pieczeń w naczyniu żaroodpornym, skrop oliwą z oliwek i umieść na wierzchu kilka kawałków masła. Włóż do piekarnika.

Poleca firma Franke.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH