Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Doskonała lasagne Allo Scogilo z groszkiem. Fot. Franke.
Doskonała lasagne Allo Scogilo z groszkiem. Fot. Franke.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Franke
03 wrz 2015 12:09

Wyśmienita lasagne Allo Scogilo z groszkiem

Doskonały przepis na lasagne Allo Scogilo z groszkiem z aplikacji Franke myMenu. Idealny na spotkanie w gronie przyjaciół.

Składniki:

  • bułka tarta – 20 g
  • czosnek – do smaku
  • groszek – 100 g
  • krewetki – 100 g
  • makaron lasagne – 250 g
  • mały kalmar – 100 g
  • natka pietruszki – do smaku
  • obrane małże – 80 g
  • oliwa z oliwek – do smaku
  • papryczka chili – do smaku
  • pomidory bez skórki – 200 g
  • sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie

1. Ugotuj lasagnę i ułóż na ściereczce kuchennej, nie nakładając na siebie płatów makaronu. Ugotuj groszek w dużej ilości osolonej wody.

2. Oczyść, umyj i pokrój kalmary w małe kawałki. Usmaż na złoto czosnek ze szczyptą chilli na niewielkiej ilości oliwy. Dodaj kalmary, smaż dalej przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając, następnie dodaj groszek, krewetki, małże, wino i pomidory i kontynuuj gotowanie przez kolejne dziesięć minut. Dopraw solą i pieprzem i posyp posiekaną pietruszką.

3. W niewielkim żaroodpornym naczyniu układaj naprzemiennie warstwy sosu i makaronu aż do wykorzystania składników.

4. Posyp wierzch lasagni bułką tartą i nałóż kilka plastrów masła. Całość włóż do piekarnika.

Poleca firma Franke.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH