Doskonała lasagne Allo Scogilo z groszkiem. Fot. Franke.
Doskonała lasagne Allo Scogilo z groszkiem. Fot. Franke.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Franke
03 wrz 2015 12:09

Wyśmienita lasagne Allo Scogilo z groszkiem

Doskonały przepis na lasagne Allo Scogilo z groszkiem z aplikacji Franke myMenu. Idealny na spotkanie w gronie przyjaciół.

Składniki:

  • bułka tarta – 20 g
  • czosnek – do smaku
  • groszek – 100 g
  • krewetki – 100 g
  • makaron lasagne – 250 g
  • mały kalmar – 100 g
  • natka pietruszki – do smaku
  • obrane małże – 80 g
  • oliwa z oliwek – do smaku
  • papryczka chili – do smaku
  • pomidory bez skórki – 200 g
  • sól i pieprz – do smaku

Przygotowanie

1. Ugotuj lasagnę i ułóż na ściereczce kuchennej, nie nakładając na siebie płatów makaronu. Ugotuj groszek w dużej ilości osolonej wody.

2. Oczyść, umyj i pokrój kalmary w małe kawałki. Usmaż na złoto czosnek ze szczyptą chilli na niewielkiej ilości oliwy. Dodaj kalmary, smaż dalej przez 10 minut, od czasu do czasu mieszając, następnie dodaj groszek, krewetki, małże, wino i pomidory i kontynuuj gotowanie przez kolejne dziesięć minut. Dopraw solą i pieprzem i posyp posiekaną pietruszką.

3. W niewielkim żaroodpornym naczyniu układaj naprzemiennie warstwy sosu i makaronu aż do wykorzystania składników.

4. Posyp wierzch lasagni bułką tartą i nałóż kilka plastrów masła. Całość włóż do piekarnika.

Poleca firma Franke.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH