Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Zobacz galerię [2 zdjęć]

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: JURA
12 cze 2018 13:43

Cie-KAWA sprawa!

W Europie spożywa się więcej kawy niż wina, piwa lub jakiegokolwiek innego napoju. Skąd to zainteresowanie?

Najważniejszą rolę w degustacji kawy odgrywają nasze indywidualne preferencje. W codziennym zabieganiu nie zwracamy na to uwagi, ale w pierwszej kolejności ocenie podlega wygląd i aromat, potem kwasowość, a dopiero na końcu smak specjału kawowego.

To percepcja zmysłowa decyduje o tym, czy coś nam smakuje – a jeśli tak, pozytywne zaspokojenie zmysłów musi odbyć się na wszystkich czterech płaszczyznach jednocześnie.

Wzrok

Oko ocenia jakość specjału kawowego w ciągu pierwszych kilku sekund – jeszcze przed spróbowanie. Ocenie podlega intensywność koloru, konsystencja i zwieńczająca specjał kawowy crema lub pianka mleczna.

Węch

Nos jest w stanie rozpoznać i zweryfikować do 10 tysięcy różnych aromatów, a 80% tego, co rozpoznajemy jako smak – tak naprawdę jest zapachem.

Dotyk

Usta i język są w stanie określić cielistość i gęstość kawy.

Smak

Język wykrywa 4 rodzaje smaku: słodki, słony gorzki i kwaśny.

Dobra kawa – czyli taka, która nam najbardziej smakuje – to ta, która angażuje wszystkie zmysły jednocześnie.

Proszę aby wszystkie słowa KAWA zostały podlinkowane do naszej strony – jak poniżej

Kawa - https://pl.jura.com/pl/produkty-do-zastosowan-domowych/kawa

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH