Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Kawa z idealnie gładką pianką dzięki technologii Fine Foam. Fot. Jura

Zobacz galerię [6 zdjęć]

Kawa z idealnie gładką pianką dzięki technologii Fine Foam. Fot. Jura
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Jura
01 lut 2018 09:09

Czas na kawę z idealnie gładką pianką

Innowacyjna technologia Fine Foam stosowana w ekspresach JURA pozwala uzyskać wyjątkową piankę mleczną o idealnie gładkiej i delikatnej konsystencji. To jeden z wyróżników kaw przyrządzanych przez ekspresy szwajcarskiego producenta. Ponadto dzięki technologii Fine Foam możemy zarówno spienić, jak i podgrzać mleko.

Fine Foam, czyli technologia gładkiej pianki

Ekspresy JURA wyposażone są w innowacyjne dysze, które wykorzystują unikalną technologię Fine Foam. Pozwala ona uzyskać lekką, idealnie gładką piankę mleczną charakterystyczną dla cappuccino, latte macchiato  i innych kawowych specjałów z dodatkiem mleka. Aksamitna pianka, w połączeniu z doskonałą kawą przyrządzoną przez ekspresy JURA, gwarantuje wyjątkowe walory smakowe.

Mleczna pianka powstaje w wyniku oddziaływania pary wodnej i powietrza na mleko. Para wytworzona wewnątrz ekspresu podgrzewa mleko, które następnie poddawane jest dwukrotnemu procesowi spieniania. Powstające wówczas pęcherzyki powietrza pękają, zagęszczając piankę i nadając jej wyjątkową konsystencję: gładką, delikatną, a zarazem bardzo trwałą. Co istotne, taką wyjątkowej jakości piankę można uzyskać za naciśnięciem jednego przycisku - intuicyjna obsługa, z którą współgra czytelny wyświetlacz, jest charakterystyczna dla wszystkich ekspresów JURA.

Na kawie malowane

Pianka powstająca dzięki technologii Fine Foam może stać się również wizualnym wyróżnikiem kawy. Wystarczy użyć płynnej czekolady i rysować nią niepowtarzalne wzory na powierzchni pianki. JURA przygotowała poradnik, który pozwoli stworzyć zachwycające wizualnie kawy bez konieczności posiadania wyjątkowych umiejętności manualnych. Pokazane jest w nim jak, krok po kroku, wykonać różnorodne wzory z użyciem czekolady. Gładka pianka o trwałej konsystencji sprawia, że rysowanie na niej jest znacznie prostsze niż w przypadku ubitego mleka o nieregularnej powierzchni. Dzięki technologii Fine Foam każda porcja kawy może wyglądać, jak przyrządzona przez profesjonalnego baristę. Ozdabianie kawy czekoladowymi wzorami to prosty sposób, aby zachwycić swoich gości!

Mleko o idealnej temperaturze z technologią Fine Foam

Technologię Fine Foam można również wykorzystać w celu podgrzania mleka. do pożądanej temperatury. Jak dotąd jedyny z tą unikalną funkcją w asortymencie JURA – ekspres Z6 wyposażony jest w 10 wartości temperatur mleka i pianki do wyboru. To wygodna i szybka w użyciu alternatywa dla innych, tradycyjnych metod. Dzięki niej możemy zapomnieć o zabrudzonych naczyniach, przypalonych od mleka garnkach czy nieestetycznym kożuchu. Cały proces podgrzewania oraz ubijania mleka odbywa się automatycznie i wykonywany jest przez ekspres – użytkownik musi jedynie wybrać polecenie na panelu sterowania. Mleko ogrzewane jest wewnątrz dyszy w wyniku kontaktu z parą wodną. Sama para powstaje poprzez nagrzanie termobloku (czyli przepływowego ogrzewacza wody) do temperatury 140°C. Tak przygotowane, ciepłe mleko spływa do filiżanki.

Więcej informacji na temat ekspresów do kawy JURA i wykorzystywanych w nich technologiach można znaleźć na stronie: www.pl.jura.com/pl

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH