Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

W strefie zero stopni przechowuje się produkty w maksymalnie niskiej temperaturze bez zamrażania. W większości lodówek to pojedyncza szuflada. Najbardziej zaawansowane modele mają ich dwie - oddzielne na mięso, ryby i na biało raz warzywa i owoce. W każdej jest inna temperatura i wilgotność. Na zdjęciu: chłodziarko-zamrażarka CBNes 6256 Liebherr z szufladami na prowadnicach  teleskopowych. Cena: ok. 17.399 zł, AGED.

Zobacz galerię [11 zdjęć]

W strefie zero stopni przechowuje się produkty w maksymalnie niskiej temperaturze bez zamrażania. W większości lodówek to pojedyncza szuflada. Najbardziej zaawansowane modele mają ich dwie - oddzielne na mięso, ryby i na biało raz warzywa i owoce. W każdej jest inna temperatura i wilgotność. Na zdjęciu: chłodziarko-zamrażarka CBNes 6256 Liebherr z szufladami na prowadnicach teleskopowych. Cena: ok. 17.399 zł, AGED.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: www.dobrzemieszkaj.pl
07 cze 2013 11:21

Bogate wnętrze

Nowe modele lodówek mają perfekcyjnie zorganizowane wnętrza. Wszystko po to, aby każdy produkt, nawet najmniejszy, można było szybko odszukać i wyjąć. Nie ma już zakamarków, w których zawieruszy się (i przeterminuje) jogurt czy parówki. Szuflady na prowadnicach, oświetlenie LED, dzielone półki, strefy zero stopni... To rozwiązania stworzone dla naszej wygody.

Czy wiesz, że nawet 1/3 żywności przechowywanej w lodówkach marnuje się z powodu panującego w nich bałaganu? Sprzyja temu nasz styl życia. Duże zakupy najczęściej robimy raz w tygodniu. W pośpiechu wrzucamy je do lodówki i... o wielu zapominamy. Dopiero gdy pakujemy kolejne zakupy, by zrobić na nie więcej miejsca, odkrywamy zaschnięte sery, zwiędłe rzodkiewki, przeterminowane kefiry, nieświeżą kiełbasę. Wraz ze zmianą naszego stylu życia zmieniają się wnętrza lodówek. To przecież najważniejsza szafka w kuchni!

Nowe modele są tak projektowane, by maksymalnie umożliwić wgląd w ich zawartość. Przechowywane produkty muszą być posegregowane z zachowaniem higieny, zawsze widoczne i trzymane w idealnych dla nich warunkach (temperatura, wilgotność).

Co producenci proponują w nowych modelach?

  • Po pierwsze: przezroczyste materiały. Nie trzeba nic wyjmować czy odsuwać – przez szkło i bezbarwne tworzywa wszystko widać. Nowy trend to ich łączenie z metalowymi aplikacjami: półki są oprawiane w ramki, często o podwyższonej krawędzi, dzięki czemu nie ma ryzyka kapania płynów w razie ich rozlania, a balkoniki otrzymują dekoracyjne listwy. Wnętrze lodówki musi być bowiem funkcjonalne, ale i estetyczne.
  • Po drugie: półki o różnorodnej konstrukcji. Oprócz tradycyjnych – o regulowanej wysokości – wygodnie jest mieć przynajmniej jedną półkę dzieloną, tak by można było bez problemu wkładać np. wysokie dzbanki, a także podwieszaną na butelki. Ciekawym rozwiązaniem są półki-tace, które wysuwa się jak szufladę do przodu, by sięgnąć po dalej stojące produkty.
  • Po trzecie: większa swoboda regulacji temperatury i wilgotności. Obok części chłodzącej i mrożącej użytkownik może mieć do dyspozycji strefę zero stopni, w której nawet 3 razy dłużej przechowuje się np. mięso, ryby, nabiał.
  • Po czwarte: szuflady. Są coraz bardziej wyspecjalizowane (i oczywiście przezroczyste), osobne na mięso i nabiał raz warzywa i owoce. W każdej może panować inna temperatura i wilgotność. Tak jak w meblach kuchennych mogą się przesuwać na prowadnicach teleskopowych i zamykać bez trzaskania.
  • Po piąte: oświetlenie. Żarówki żarowe odchodzą do przeszłości. Wnętrza najnowszych modeli oświetlają diody, zamontowane w ich sufitach i po bokach. Są nie tylko bardziej oszczędne, ale także w ich świetle żywność ma bardziej apetyczne kolory.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH