Studio Dobrych Rozwiązań

Dobrzemieszkaj.pl - projektowanie, aranżacja wnętrz, wystrój mieszkania

PURELINE – wielofunkcyjny (H 6461 B), kompaktowy z mikrofala (H 6800 BM), kompaktowe urządzenie do gotowania na parze z piekarnikiem (DGC 6800 XL); w kolorze Havannabrown; zaawansowana technologia, dużo programów, można łączyć rożne rodzaje grzania, luksusowe wyposażenie; cena: ok. 8.490 zł/H 6461 B, 11.490 zł/H 6800 BM, 16.490 zł/DGC 6800 XL, Miele.

PURELINE – wielofunkcyjny (H 6461 B), kompaktowy z mikrofala (H 6800 BM), kompaktowe urządzenie do gotowania na parze z piekarnikiem (DGC 6800 XL); w kolorze Havannabrown; zaawansowana technologia, dużo programów, można łączyć rożne rodzaje grzania, luksusowe wyposażenie; cena: ok. 8.490 zł/H 6461 B, 11.490 zł/H 6800 BM, 16.490 zł/DGC 6800 XL, Miele.
  • Autor: www.dobrzemieszkaj.pl
  • 22 paź 2013 12:00 (aktualizacja: 27 gru 2013 09:26)

Pierwsza liga pieczenia

Nowoczesne piekarniki zaskakują funkcjami, wygodą, kolorami i stylem. Mogą być duże albo małe. Sterowane elektronicznie lub ręcznie.

Tylko niektórzy potrafią się obejść bez piekarnika, twierdząc, że wolą mikrofalówkę. Ale czy wiesz, że oba te urządzenia mogą być połączone? 

Zalety połączenia pary i gorącego powietrza w piekarnikach
Karolina Gołębiowska
Nowa linia urządzeń Electrolux Inspiration została stworzona w oparciu o nasze doświadczenie we współpracy z profesjonalnymi szefami kuchni. Wykorzystywaną przez nich technikę pieczenia, łączącą parę z gorącym powietrzem, zastosowaliśmy m.in. w piekarnikach EOB-8585POX i EOC6851AAX. Jest ona gwarancją idealnych rezultatów i wyśmienitego smaku dań oraz najlepszym sposobem na zachowanie witamin i minerałów.
Para działa delikatnie, ale też niezwykle skutecznie wspomaga proces pieczenia, zapewnia soczystość i naturalny smak, a gorące powietrze nadaje potrawom chrupkość i złocisty kolor. W zależności od rodzaju przygotowywanej potrawy i oczekiwanego efektu mamy do wyboru programy o rożnych proporcjach czasu pracy z użyciem pary i termoobiegu, np. 25/75 (para/termoobieg).
 
Efekt? Soczyste w środku, chrupiące na zewnątrz. Albo 50/50 (para/termoobieg) do odgrzewania dań gotowych z zachowaniem świeżego smaku i odpowiedniego poziomu wilgotności. Połączenie pary i gorącego powietrza w piekarnikach CombiSteam DeLuxe to pewność smaku, zdrowia i wygody użytkowania. Dzięki nim każdy z nas może odkryć kulinarny sekret Mistrzów.
Karolina Gołębiowska, Product Specialist Product Line Kitchen, Electrolux

Funkcje

Przez lata przyzwyczailiśmy się, że piekarnik tylko piecze, grilluje i ewentualnie rozmraża. Tymczasem nowe modele piekarników potrafią znacznie więcej. Najwięcej na rynku jest piekarników wielofunkcyjnych, czyli właśnie takich, które pieką i grillują. Niektóre z nich mają jednak dodatkowe, bardzo ciekawe funkcje, jak podgrzewanie talerzy (podane na nich dania wolniej stygną) czy podtrzymywania ciepła (przydają się, gdy obiad czeka na spóźniających się gości lub domowników).

Nie tylko w małych kuchniach sprawdza się rozwiązanie typu 2 w 1: piekarniki wielofunkcyjne z funkcją gotowania na parze albo mikrofalami. Piecze się w nich jak w zwykłych piekarnikach, ale też gotuje na parze czy przyrządza dania z użyciem mikrofali. Można także łączyć różne rodzaje obróbki, np. jednocześnie piec i gotować na parze. Pieczenie z użyciem mikrofali sprawia, że pieczeń przyrządza się w czasie o połowę krótszym. Ale uwaga! Nie ma urządzeń typu 3 w 1, czyli łączących funkcje piekarnika, mikrofalówki i urządzenia do gotowania na parze. Wybierając piekarnik warto zwrócić uwagę na rodzaj sterowania. Może być ono elektroniczne (często dotykowe) albo ręczne.

WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ

NEWSLETTER DOBRZEMIESZKAJ.PL

Najciekawsze artykuły z serwisu Dobrze Mieszkaj codziennie w Twojej skrzynce

GALERIE PROJEKTANTÓW

ARCHITEKT RADZI

W tym tygodniu na pytania czytelników portalu odpowiada:

Autorskie Studio Projektu QUBATURA