Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Fondue z topionego serka z grissini i szynką. Fot. Hochland
Fondue z topionego serka z grissini i szynką. Fot. Hochland
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Usakiewicz
04 sty 2019 10:29

Przepis na wieczór z przyjaciółmi - serowe fondue

W ostatnim czasie popularne stały się przekąski typu finger food, które nie zabierają miejsca i nie wymagają użycia sztućców. Czy na wieczór z przyjaciółmi możemy przygotować coś równie ciekawego, co przyciągnie uwagę naszych gości? Oczywiście! Serowe fondue!

Legenda głosi, iż historię fondue zapoczątkowały szwajcarskie kucharki, które stworzyły z sera pierwszy, słynny kociołek. Obecnie, przekąska ta jest popularna na całym świecie, zarówno w formie serowej – wytrawnej, jak i słodkiej dla łasuchów. Jest idealna na towarzyskie spotkania.

Przygotowanie serowego kociołka nie jest skomplikowane ani czasochłonne. Oprócz sera kremowego w bloczku, które zapewni nam idealną konsystencje, dobrego białego wina nie potrzebujemy niczego więcej. Zaczynając od bagietek i paluszków, kończąc na ulubionych warzywach lub owocach w akompaniamencie serowego fondue wszystko smakuje wyśmienicie.

Fondue z sera kremowego

Składniki: 2 bloczki sera kremowego z pieczarkami Hochland, 100 ml wina białego wytrawnego, paluszki grissini oraz szynka parmeńska do podania, opcjonalnie owoce lub inne dodatki według uznania.

Sposób przygotowania: sery kremowe z pieczarkami Hochland podzielić na mniejsze części umieścić w rondelku i podgrzewać na małym ogniu, często mieszając, aż do rozpuszczenia. Następnie dolać wino i energicznie mieszając podgrzewać jeszcze chwilę do połączenia wszystkich składników. Przełożyć do naczynia do fondue, podawać z paluszkami grissini owiniętymi w szynkę.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH