Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Mini pizza z topionym serkiem, pomidorami i rukolą. Fot. Hochland

Zobacz galerię [2 zdjęć]

Mini pizza z topionym serkiem, pomidorami i rukolą. Fot. Hochland
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Usakiewicz
07 sty 2019 09:14

Rodzinna kuchnia - pizza party z dziećmi

Minipizza to nie tylko smaczna przekąska dla dorosłych, ale również doskonała dla małych smakoszy, którzy oprócz zajadania, mogą z łatwością własnoręcznie przygotować ten włoski przysmak.

Żartobliwi nazywają pizzę „kołem ratunkowym” w porze lunchu, obiadu czy kolacji. Faktycznie, może uratować niejedną sytuację, zwłaszcza, że jest to danie przyjemne w przygotowaniu.

Pizze na grubym cieście, z podwójnym salami i litrami sosu- kiedyś tak popularne, obecnie mają coraz mniej zwolenników. Coraz większą popularnością cieszą się pizze na cienkim spodzie, lekką, z bardziej wyselekcjonowaną i mniejszą liczbą dodatków. Taka pizza coraz bardziej nam smakuje. Oczywiście jeszcze bardziej, gdy przyrządzimy ją własnoręcznie.

Pizzę z serem kremowym, pomidorkami i rukolą możemy przygotować w ramach obiadu lub w formie przekąski na wieczór dla dorosłych i dzieci. Ser kremowy w farszu pizzy może być zaskoczeniem, natomiast to właśnie dzięki niemu pizza zyskuje smak, zapach i aromat. Wariant z szynką sprawdzi się tutaj doskonale. Minimalizm na cienkim cieście obroni się własnym smakiem!

Minipizza z rukolą i pomidorkami

Składniki: 500 g mąki pszennej, opakowanie drożdży instant, 200 ml letniego mleka lub letniej wody, łyżeczka cukru, łyżeczka soli, kilka łyżek oliwy, ser kremowy z szynką Hochland w krążku, pomidorki koktajlowe, świeża rukola.

Sposób przygotowania: mąkę wymieszać z drożdżami, cukrem i solą, dodać mleko lub wodę oraz oliwę. Wyrobić gładkie ciasto, przykryć i odstawić do wyrośnięcia na około godzinę. Ciasto podzielić (w zależności od preferowanej wielkości pizzerinek) na 4-8 części, każdą rozwałkować na cienki placek, posmarować serem kremowym z Szynką Hochland (trójkąt lub 1/2 trójkąta na każdy placek), obłożyć pomidorkami i piec około 4-5 minut na górnej szynie piekarnika rozgrzanego do 250 st. (grzanie góra-dół). Gotowe pizze udekorować świeżą rukolą i skropić oliwą.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH