Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Piekarnik Steam Twin: BQ1VD6T131 z system podwójnego pieczenia. Posiada: 65 automatycznych programów gotowania, funkcję nawilżania podczas pieczenia w dolnej komorze (Steam Add Cook). W wyposażeniu: pojemnik do gotowania na parze. Podstawki umieszczone są na teleskopowych prowadnicach. Klasa energetyczna AAA, szerokość: 59,5 cm, pojemność: 70 litrów. 3.799 zł, Samsung.

Zobacz galerię [9 zdjęć]

Piekarnik Steam Twin: BQ1VD6T131 z system podwójnego pieczenia. Posiada: 65 automatycznych programów gotowania, funkcję nawilżania podczas pieczenia w dolnej komorze (Steam Add Cook). W wyposażeniu: pojemnik do gotowania na parze. Podstawki umieszczone są na teleskopowych prowadnicach. Klasa energetyczna AAA, szerokość: 59,5 cm, pojemność: 70 litrów. 3.799 zł, Samsung.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Ewa Kozioł
13 marz 2014 18:46

Smacznie i zdrowo. Kupujemy piekarnik wielofunkcyjny

Łączą funkcje: pieczenia tradycyjnego i pieczenia z pomocą pary. Prezentujemy wielofunkcyjne piekarniki idealne do każdej kuchni.

Piekarnik z funkcją gotowanie na parze różni się zwykłego tym, że ma dwie funkcje: pieczenia tradycyjnego i pieczenia z pomocą pary. To fajnie i przydatne rozwiązanie, szczególnie jeśli lubimy gotować, nie chcemy mieć w swojej kuchni wielu różnych urządzeń lub po prostu mamy mało miejsca. 

Takie dwufunkcyjne urządzenie ma wiele zalet. Pieczenie na parze odbywa się w dużo mniejszej temperaturze niż tradycyjne, dlatego przygotowując posiłek w ten sposób tracimy mniej składników odżywczych. Para wydobywa wszytko co najlepsze z warzyw, ryb i mięsa, uwydatnia smak, aromat i konsystencję potraw. Poza tym proces pieczenia czy gotowania trwa o połowę szybciej, co oszczędza nasz czas i energię elektryczną. W takim urządzeniu można również odgrzewać i rozmrażać potrawy czy podgrzewać talerze.

Piekarniki z funkcja parową mają jeszcze wiele innych przydatnych funkcji, do których można zaliczyć czyszczenie pyrolityczne czy parowe. Obie ułatwiają usunięcie brudu i tłuszczu, więc doceni je każda pani domu. W pierwszym przypadku wszystkie resztki, które pozostają we wnętrzu urządzenia, pod wpływem bardzo wysokiej temperatury (500° Celsjusza), zostają zmienione w popiół, dzięki czemu bez problemu się ich pozbędziemy. Wystarczy nam wilgotną ściereczka. W drugim przypadku aktywny katalizator i wkłady katalityczne pokryte łatwo czyszczącą emalią, ograniczają przywieranie substancji, a powietrze wydobywające się z urządzenia jest wolne od drobinek tłuszczu.

Taki piekarnik ma jednak i swoje minusy. Jest mniejszy i ma niewielką pojemność. Nie można też do tego typu urządzeń wkładać pojemników silikonowych, tylko szklane, ceramiczne i metalowe.

Minusem jest też para wydobywająca się po otwarciu drzwiczek oraz wilgoć, którą trzeba usunąć po zakończeniu pieczenia.

Tekst: architekt Agata Pilzt, Studio Aranżacji Tryton.

  • Przepis na lekki, puszysty suflet morelowy

     

     

    • Składniki: 1 duża puszka moreli, 150 g surowej masy marcepanowej, 3 żółtka, 75 g masła, 100 g tartych migdałów, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 białka, 50 g, cukru, masło, płatki migdałowe, cukier puder.

    Przygotowanie:

    1. Formę do sufletów wysmarować masłem i ułożyć w niej morele płaską stroną do góry.

    2. Masę marcepanową zagnieść z masłem i żółtkami. Dodać do niej migdały wymieszane z mąką ziemniaczaną.

    3. Białko ubić z cukrem na sztywno, dodać do masy i wyłożyć na morele.

    4. Posypać płatkami migdałowymi i piec.

    5. Po upieczeniu oprószyć cukrem pudrem.

    Ustawienie – program: para + pieczenie, temp.: 160-180°C, 95% wilgotności, piec 20-25 min.

    Poleca firma Miele. 

WASZE KOMENTARZE (1)

DODAJ KOMENTARZ
  • Monika, 2014-03-18 19:43:10

    Idealne połączenie. Nie wiedziałam, że jest coś takiego i mam piekarnik i parowar oddzielnie.

POLECAMY W SERWISACH