Studio Dobrych Rozwiązań

Dobrzemieszkaj.pl - projektowanie, aranżacja wnętrz, wystrój mieszkania

W tym walentynkowym fartuchu Milvai każda pani dom będzie wyglądać modnie i bardzo stylowo. Wykonany jest z grubego, tkanego materiału, który fakturą przypomina len. Dostępny w dwóch wariantach: bawełniany, czerwono-szary lub poliestrowy w brązowo-szarą kratę. 39,90 zł, Milvai.

W tym walentynkowym fartuchu Milvai każda pani dom będzie wyglądać modnie i bardzo stylowo. Wykonany jest z grubego, tkanego materiału, który fakturą przypomina len. Dostępny w dwóch wariantach: bawełniany, czerwono-szary lub poliestrowy w brązowo-szarą kratę. 39,90 zł, Milvai.
  • Autor: Ewa Kozioł
  • 13 lut 2014 15:11 (aktualizacja: 14 lut 2014 10:01)

Kuchnia pełna miłości. To świetny pomysł na Walentynki

Babeczki, torcik, a może muffiny. Podane w pięknej romantycznej „oprawie”. Zobaczcie nasze pomysły na wspólny walentynkowy obiad, kolację i deser.

Wspólny obiad, kolacja czy słodki deser. Każda z tych trzech propozycji to świetny pomysł na spędzenie Walentynek. Tym bardziej jeśli zdecydujemy się na gotowanie i pieczenie we własnej kuchni. Będzie i coś smacznego, i coś od serca.

W ten dzień możemy przecież w naszej kuchni trochę „zaszaleć” i przygotować torcik w kształcie serca, ciasteczka w kształcie serca czy czekoladowe muffinki, ozdobione kolorowym (i smacznym) cukrem. Przyda się zarówno odrobina kulinarnej fantazji, jak i akcesoria, które nam to zadanie ułatwią. Znajdziemy je bez większych problemów. I bez większych problemów wybierzemy coś dla siebie. 

Zobaczcie naszą galerię, a w niej kilka idealnych propozycji na Dzień Zakochanych. 

  • Przepis na czekoladowe babeczki

     

    Składniki: 20 papierowych foremek o średnicy 7 cm, 75 g gorzkiej czekolady, mała puszka mandarynek (175 g po osączeniu z soku), 125 g miękkiego masła lub margaryny, 110 g cukru, 3 jajka, szczypta zmielonych goździków, 2 łyżki likieru pomarańczowego, 125 g mąki, 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia, 200 g polewy czekoladowej, 50 g płatków czekoladowych, trochę czekoladowej posypki, 20 czekoladowych listków.

    Przygotowanie:

    1. Czekoladę roztopić i ostudzić. Mandarynki osączyć. Piekarnik nagrzać do temperatury 175°C.

    2. Masło utrzeć na pianę. Domieszać cukier i czekoladę. Ucierać nadal, dodając jaja, goździki i likier. Na koniec połączyć z przesianą mąką i proszkiem do pieczenia.

    3. Przygotowanym ciastem napełnić papierowe foremki. Na wierzchu ciasta ułożyć cząstki mandarynek.

    4. Babeczki ustawić na środkowym poziomie piekarnika, piec około 40 minut.

    5. Babeczki ostudzić w foremkach. Wierzch każdej babeczki polać łyżeczką roztopionej polewy, ugarnirować czekoladowymi listami i posypką.

    Poleca: firma Silit.

 

WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ

NEWSLETTER DOBRZEMIESZKAJ.PL

Najciekawsze artykuły z serwisu Dobrze Mieszkaj codziennie w Twojej skrzynce

GALERIE PROJEKTANTÓW

Forum Dobrego Designu

ARCHITEKT RADZI

W tym tygodniu na pytania czytelników portalu odpowiada:

Autorskie Studio Projektu QUBATURA