Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Kolekcja porcelany Santa Christmas dekorowana pięknymi ilustracjami świątecznych krasnali. Fot.  Fyrklövern

Zobacz galerię [5 zdjęć]

Kolekcja porcelany Santa Christmas dekorowana pięknymi ilustracjami świątecznych krasnali. Fot. Fyrklövern
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Usakiewicz
21 gru 2017 09:16

Świąteczna kuchnia - przepis na barszcz wigilijny

Każdy z nas bez wahania wymieni dania, które kojarzą mu się z Bożym Narodzeniem. Jeśli chodzi o zupy, na polskich stołach najczęściej pojawia się barszcz czerwony

Na ten wieczór czekamy przez cały rok. Nic dziwnego - w żadnym innym czasie w naszych domach nie jest tak smacznie i aromatycznie, a ulubione świąteczne dania nie smakują tak dobrze. Dlatego właśnie teraz warto popuścić wodze kulinarnej fantazji i lekko zmodyfikować tradycyjne potrawy – dodając nowe składniki, czy podając je w nieco innej formie. Odkryjcie nasze pomysły na klasykę w zupełnie nowym wydaniu!

Prosty przepis na smaczne Święta

Nie ma udanych Świąt bez towarzystwa najbliższych – rodzina, przyjaciele, wszystkie ważne dla nas osoby w jednym miejscu. Chcąc sprawić, aby ten czas był jeszcze bardziej klimatyczny i radosny – dekorujemy świąteczne drzewka i dbamy, aby każdy opuścił nasz dom zadowolony i… najedzony. Aby w tym roku zaskoczyć najbliższych nowymi smakami, warto zaproponować im ich ulubione świąteczne dania w nieco innej odsłonie. Brzmi smakowicie, prawda? Nie czekaj i już teraz zainspiruj się naszymi pomysłami, a obiecujemy, że Święta będą pyszne jak nigdy dotąd!

Jeśli nie klasyczny barszcz, to co?

Zupa, która rozpoczyna wigilijną kolację, w tym roku może smakować nieco inaczej, wystarczy przygotować ją z nowymi składnikami. Klasyczna zupa grzybowa będzie smakować pysznie podana pod ziemniaczaną pierzynką, a smak wigilijnego żurku podkreśli wędzony łosoś. O idealny kolor, aromat i odpowiednie doprawienie tradycyjnego wigilijnego barszczu zadba Barszcz czerwony Ekspresowa Zupa Winiary. Z nim tradycyjna, wigilijna zupa zawsze się udaje i jest pyszna! Tę klasyczną zupę możemy wzbogacić samodzielnie przygotowanymi makowymi kluskami. Jedno jest pewne – będzie pysznie!

Domowy barszcz na zakwasie

Składniki: 900 g czerwonych buraków, 60 g marchewki, 60 g pietruszki, 60 g korzenia selera, sól, liść laurowy, ziele angielskie, pieprz czarny, majeranek, 2 l wody, 2 kostki bulionu warzywnego, 2 - 3 ząbki czosnku, 1 łyżeczka cukru, 2 - 3 grzyby, suszone (np. borowiki, podgrzybki), 350 - 400 g zakwasu z buraków

Przygotowanie: Pokrój buraki, ugotuj razem z marchewką, pietruszką, selerem. Po ugotowaniu odcedź, dodaj zakwas oraz suszone grzyby. Dopraw do smaku. Odstaw nie przykrywając. Poleca: Thermomix

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH