Prosta forma, wiele opcji gotowania i tradycyjne źródło zasilania to atrybuty najnowszej kuchenki marki J.Corradi o nazwie Neos. Fot. J.Corradi.

Zobacz galerię [13 zdjęć]

Autor: Urszula Grynczel-Aronowicz
24 wrz 2014 14:09

Gotowanie smaczne i zdrowe: nowoczesna kuchenka na drewno

Czy możliwe jest gotowanie smacznych potraw i jednoczesne ogrzewanie mieszkania? Oczywiście, że tak. I nie myślimy tu o babcinym piecu kaflowym, a nowoczesnej kuchence na drewno.

Kuchenka opalana drewnem pozwala na nowo odkryć stare techniki gotowania, a zarazem ogrzewania. Po podłączeniu do tradycyjnego systemu grzewczego (grzejniki i ogrzewanie podłogowe) podniesiemy temperaturę w całym domu. Ponadto jest ona ekonomiczna, czyli zasilana stosunkowo tanim i najbardziej ekologicznym rodzajem paliwa.

Sprzęt dostępny jest w czterech wariantach stylistycznych o niepowtarzalnym wyglądzie i smaku. Kuchnię Country o bogatej formie zdobią drobne, a zarazem wyrafinowane detale. Wiele opcji gotowania zadowoli nawet profesjonalnych szefów kuchni.

Z kolei model Neos, najnowsze dzieło marki, doskonale pasuje do minimalistycznych wnętrz zapewniając jednocześnie możliwość tradycyjnego przygotowywania potraw. Kuchenkę Rustica wyróżnia prosta konstrukcja, uzyskana z wykorzystaniem gładkich, metalowych powierzchni pokrytych emalią. Elegancka, a zarazem subtelna konstrukcja doskonale dopasowuje się do wnętrz w stylu klasycznym, jak i nowoczesnym.

Najbardziej tradycyjnym modelem jest Borgo Antico, przypominający piec z czasów naszych babć, o ponadczasowym urok ceramiki.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH