Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Fot. Laminam, blat Calce Bianco.
Fot. Laminam, blat Calce Bianco.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
16 marz 2016 08:29

Blat w kuchni: wybierz trwałe spieki kwarcowe

Wykonane z naturalnych skał granitowych i kwarcu blaty dodatkowo wzmocniono siatką z włókna szklanego. Są bardzo trwałe, a przy tym estetyczne.

Spieki kwarcowe Laminam to wielkoformatowe płyty, powstające z naturalnych surowców, w tym kwarcu i skał granitowych. Są cienkie, lekkie, idealnie płaskie, a przy tym trwalsze i bardziej odporne na uszkodzenia od kamienia naturalnego. Odkąd ten innowacyjny materiał pojawił się na polskim rynku 3 lata temu, był stosowany głównie do wykończenia ścian, podłóg i elewacji. Przełomem są płyty Laminam XL o grubości 12 mm (plus wzmacniająca siatka z włókna szklanego).

Producent stworzył je z myślą o projektowaniu i wykonywaniu z nich np. blatów i wysp kuchennych. Stąd też są one dostępne w niespotykanym dotąd rozmiarze 324 cm x 162 cm. Są niezwykle odporne, zarówno na uszkodzenia mechaniczne, uderzenia ciężkimi przedmiotami czy zarysowania nożem, jak też na najgroźniejsze zabrudzenia (w tym wino czy sok z cytryny).

Doskonale nadają się do kontaktu z żywnością, ponieważ nie uwalniają pod wpływem wody żadnych substancji. Co więcej, przeciwdziałają rozwojowi pleśni, bakterii i grzybów na powierzchni blatu. Są też odporne na szok termiczny – bez obaw można bezpośrednio na nich stawiać rozgrzane naczynia kuchenne.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH