Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: www.dobrzemieszkaj.pl
04 kwi 2012 10:04

Jak przechowywać naczynia?

Wysuwane cargo z półeczkami, specjalne ograniczniki w szufladach, antypoślizgowe maty – praktycznych sposobów na wygodne i bezpieczne przechowywanie zastawy stołowej jest sporo.

ORGA-LINE UCHWYT NA TALERZE – nawet na 12 talerzy o śr. od 18 do 32 cm; zabezpiecza naczynia przed rozbiciem oraz przesuwaniem się w szufladzie i umożliwia ich wygodny transport do stołu; wycena indywidualna, Blum.

' title=
fot. Blum

Od kiedy, wraz ze zmianą sposobu urządzania wnętrz, z jadalni zniknął stary dobry kredens, producenci mebli i akcesoriów meblowych proponują nowe sposoby na komfortowe przechowywanie zastawy stołowej.

Teraz wśród talerzy, misek, filiżanek nie tylko zapanuje ład, ale także korzystanie z zastawy - wyjmowanie, odkładanie - będzie łatwe i wygodne. Wybierzmy rozwiązanie, które najlepiej sprawdzi się naszej kuchni. Krok pierwszy to odpowiedź na pytanie: szafka czy szuflada? Zarówno w przypadku jednej, jak i drugiej nietrudno o dobre i sprawdzone pomysły – wszystko zależy od naszych potrzeb i przyzwyczajeń.

Szuflady przeważają w nowoczesnych zabudowach kuchennych, dlatego także oferta akcesoriów i specjalnych wkładów do nich jest atrakcyjna.

Dotyczy zarówno wyposażenia mebli gotowych, jak też rozwiązań, które można zastosować w szafkach wykonywanych na zamówienie. Do szuflad na talerze w kuchniach już użytkowanych możemy dokupić specjalne maty antypoślizgowe; zapobiegają one przesuwaniu się naczyń podczas otwierania i zamykania szuflady. Innym rozwiązaniem są praktyczne uchwyty na kilkanaście talerzy, które nie tylko stabilizują zawartość, ale także ułatwiają nakrywanie do stołu.

Szuflady w meblach gotowych oraz wykonywanych na zamówienie mogą być wyposażone w specjalne wkłady z otworami na kołeczki, które utrzymują naczynia w miejscu, albo listwy dzielące wnętrze szuflady na mniejsze sektory. W głębszych szufladach dobrze sprawdzają się wkłady, w których talerze ustawia się pionowo, jeden za drugim. Do niedawna szafki oferowały jedynie dwie tradycyjne półki, a wyjmowanie z nich naczyń było po prostu niewygodne.

Teraz w szafkach dolnych oraz wysokich możemy zamontować specjalne wyciągi – wysuwane carga lub oddzielnie wysuwane półki, na których ustawimy miski, spodki salaterki...

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH