Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Dominujący w dziennej części duet czerni i bieli przełamują m.in. dodatki, obraz przedstawiający kobietę o ogniście rudych włosach, właściciele mieszkania otrzymali w prezencie ślubnym. Fot. Bartosz Jarosz.

Zobacz galerię [4 zdjęć]

Dominujący w dziennej części duet czerni i bieli przełamują m.in. dodatki, obraz przedstawiający kobietę o ogniście rudych włosach, właściciele mieszkania otrzymali w prezencie ślubnym. Fot. Bartosz Jarosz.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Redakcja Dobrzemieszkaj.pl
09 marz 2014 20:55

Biała kuchnia: połącz ją z czernią i drewnem

Godny zaufania w kwestii elegancji i nowoczesności, klasyczny duet bieli i czerni, nie zawiódł i tym razem. Dodatkowo ocieplony fornirem palisandru dodał współczesnej kuchni dyskretnego uroku lat 60. ubiegłego wieku.

W powstałym z połączenia dwóch mieszkań apartamencie, kuchnia ma charakter otwarty i stanowi – wraz z jadalnią i salonem – połączoną strefę dzienną. Projekt wnętrza w ostatecznym kształcie łączy pomysły autora projektu oraz oczekiwania i upodobania właścicieli, którzy pragnęli kuchni nowoczesnej, ale wyraźnie naznaczonej, bliskim sercu inwestorki, stylem lat 60. XX wieku.

Kuchnia nie tylko praktyczna

Kuchnia miała być nie tylko funkcjonalna, ale także oferować miejsce i tło do wyeksponowania licznych grafik, obrazów, rzeźb. Biały kolor zabudowy kuchennej i wykończenie frontów na wysoki połysk idealnie odpowiadały gustowi pani domu. Autor projektu wnętrza – arch. Iwo Kęsy, zaproponował zestawienie bieli zabudowy z czernią blatu i ściany oraz ocieplenie nowoczesnej, chłodnej aranżacji za pomocą forniru palisandru.

Z fornirowanej płyty wykonany został cokół oraz część zabudowy (lodówka, wysokie cargo); wąskie, poziome listwy z tego materiału dodatkowo zdobią dolne i górne szafki. Tak powstała nowoczesna, a jednocześnie ciepła, stylowa kuchnia. Elegancki charakter zapewnia pomieszczeniu kamienny blat oraz smolisty połysk czarnego szkła, które pokrywa ściany aż po sufit. Lakierowana, szklana tafla stanowi tło, na którym doskonale prezentują się nie tylko kuchenne sprzęty. Systematycznie powiększana kolekcja grafik, która znalazła swoje miejsce nad górnymi szafkami, jest doskonale wyeksponowana i widoczna także z salonu.

Bar stanął na granicy kuchni z salonem

Delikatną granicę podziału między kuchnią a salonem stanowi niewielki bar śniadaniowy, od strony kuchni wyposażony w szuflady i półki, zaś od strony jadalni wyznaczający miejsce ustawienia stołu. Zarówno fragment ściany, jak i niewielki bar skutecznie przesłaniają strefę roboczą, dzięki czemu jest ona niewidoczna z salonu. Dyskretnie schowany został m.in. zlewozmywak. Niewielki, okrągły model do montażu podwieszanego nie zajmuje miejsca na powierzchni blatu i pozwala zachować optyczne wrażenie przestrzeni.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH