Studio Dobrych Rozwiązań

Dobrzemieszkaj.pl - projektowanie, aranżacja wnętrz, wystrój mieszkania

Kuchnia sąsiaduje z salonem, gdzie zaaranżowano również niewielką, ale stylową jadalnię. Jednolita podłoga (panele laminowane z oferty Vip Parkiet) we wszystkich pomieszczeniach podkreśla otwarty charakter strefy dziennej. Fot. Bartosz Jarosz.

Kuchnia sąsiaduje z salonem, gdzie zaaranżowano również niewielką, ale stylową jadalnię. Jednolita podłoga (panele laminowane z oferty Vip Parkiet) we wszystkich pomieszczeniach podkreśla otwarty charakter strefy dziennej. Fot. Bartosz Jarosz.
  • Autor: www.dobrzemieszkaj.pl
  • 14 sty 2013 10:14

Biała nowoczesna kuchnia: w stylowym wnętrzu też się sprawdzi

Ten, pełen oryginalnych pomysłów i zaskakujących inspiracji, projekt wnętrza to efekt twórczej współpracy arch. wnętrz Joanny Nawrockiej oraz właściciela mieszkania.

Obojgu zależało na tym, aby projekt wnętrza wyrażał osobowość i odzwierciedlał gust inwestora, a nowe lokum było idealnym miejscem zarówno do odpoczynku, spotkań z przyjaciółmi, ale i pracy. Nieco oddalona od salonu i częściowo oddzielona fragmentem ściany działowej kuchnia nawiązuje do stylu w jakim zaaranżowane są pozostałe pomieszczenia, zachowując jednak nowoczesny „szkielet”, co gwarantuje funkcjonalność, wygodę, łatwe utrzymanie w czystości i porządku strefy roboczej, co ważne tym bardziej, że pozostaje ona widoczna z salonu.

Do gładkich, białych tafli frontów dobrano dekoracyjne, lekko stylizowane uchwyty, stanowiące subtelne nawiązanie do stylu glamour, którego obecność jest bardzo wyraźna w pozostałej części mieszkania. Podobną rolę pełni delikatna faktura blatu roboczego, trafnie korespondująca z tkaninami obiciowymi oraz deseniami tapet w strefie wypoczynkowej.

Niemal na każdym kroku można przekonać się o indywidualnym charakterze tego projektu. Na aranżację wnętrza składają się także osobiste przedmioty oraz przywiezione z podróży pamiątki i inspiracje z różnych zakątków świata w postaci posterów, plakatów, grafik. W kuchni natomiast – zdjęcia z rodzinnego albumu. Powiększone i umieszczone za taflami transparentnego poliwęglanu oraz podświetlone, zdobią ścinę pomiędzy górną a dolną linią zabudowy.

PROJEKTANT

WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ

NEWSLETTER DOBRZEMIESZKAJ.PL

Najciekawsze artykuły z serwisu Dobrze Mieszkaj codziennie w Twojej skrzynce

GALERIE PROJEKTANTÓW

ARCHITEKT RADZI

W tym tygodniu na pytania czytelników portalu odpowiada:

Autorskie Studio Projektu QUBATURA