Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Wnętrze jest otwarte i przestronne, jak również spójne pod względem zastosowanej kolorystki i materiałów wykończeniowych. Projekt: Anna Łabędzka-Klepacka, Maciej Klepacki, Izabela Domicz. Fot. Monika Filipiuk-Obałek.

Zobacz galerię [9 zdjęć]

Wnętrze jest otwarte i przestronne, jak również spójne pod względem zastosowanej kolorystki i materiałów wykończeniowych. Projekt: Anna Łabędzka-Klepacka, Maciej Klepacki, Izabela Domicz. Fot. Monika Filipiuk-Obałek.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Ewa Kozioł
03 kwi 2014 14:08

Kuchnia z wyspą – jasna, ciepła i lekka. W salonowym stylu

Kuchni nadano salony charakter. Jest lekka i świeża, a swoją stylistyką doskonale wpisuje się w otwartą strefę dzienną.

W pierwotnym układzie wnętrza kuchnia, podobnie jak cała strefa dzienna, stanowiła osobne, zamknięte pomieszczenie. Pierwszym i najważniejszym założeniem projektu było więc nadawanie przestrzeni bardziej otwartego charakteru. Taki układ udało się uzyskać poddając wnętrze gruntowanej modernizacji. Usunięto praktycznie większość ścina – z wyjątkiem jednej, która musiała pozostać na swoim miejscu. To ściana nośna pomiędzy jadalnią a kuchnią. Ze względu na bezpieczeństwo całej konstrukcji domu nie można jej było w pełni wyburzyć. Nie zamknęła ona jednak otwartej przestrzeni parteru. 

Wspólna, otwarta strefa dzienna: ładnie, estetycznie zaprojektowana

W nowym układzie kuchnia jest otwarta na salon. Przestrzeń została zaprojektowana bardzo spójnie. Łączą ją zarówno zastosowane materiały wykończeniowe, jak i kolorystyka.

Kuchni nadano lekki i salonowy charakter. Stąd proste w formie meble wykończone zostały fornirem dębowym, którego piękny, miodowy odcień dodatkowo ociepla wnętrze. Doskonale pasuje on również do elementów w kolorze intensywnej czerwieni, podkreślających elegancki styl aranżacji.

W kuchni na uwagę zasługuje układ z niewielkich podświetlanych szafek wiszących na ścianie. Prezentuje się bardzo efektowanie, dzięki frontom z czerwonego, lakierowanego MDF-u. Szafki w kształcie kwadratów służą głównie do przechowywania szkła. 

Wyspa w kuchni: centrum gotowania

Kuchnia jest przestronna i bardzo funkcjonalnie zagospodarowana. To zasługa dużej ilość szafek, znajdujących się zarówno pod blatem biegnącym wzdłuż okna, jak i umieszczonych w wyspie.

Większość sprzętów została ukryta, a wyraźnie widoczny okap stanowi tylko kolejny element dekoracyjny.

Ważne miejsce w przestrzeni dziennej zajmuje wyspa, która stanowi centrum wszystkich kuchennych prac. Dzięki temu, że znajduje się pomiędzy salonem a kuchnią gotując zawsze można zachować kontakt, także wzrokowy, z osobami siedzącymi zarówno przy stole w jadalni, jak i na kanapie.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH