Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Kuchnia jest jasna, mimo że nie ma w niej okna. Centralne miejsce zajmuje duży,
rozkładany stół. Niebieskie akcenty ożywiają stonowaną, biało-beżową kolorystykę.

Zobacz galerię [10 zdjęć]

Kuchnia jest jasna, mimo że nie ma w niej okna. Centralne miejsce zajmuje duży, rozkładany stół. Niebieskie akcenty ożywiają stonowaną, biało-beżową kolorystykę.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Ewa Kozioł
23 paź 2015 10:20

Mała kuchnia w bloku. Zobacz gotowy projekt

Kuchnia z dużym, wygodnym stołem to centrum tego małego mieszkania. Otwarte na salon i hol wnętrze jest jasne oraz bardzo przytulne.

Choć do kuchni światło naturalne dociera pośrednio, z okna w salonie, wnętrze wydaje się niezwykle jasne. To efekt użytej kolorystyki – bieli i beżów, ale także pomysłowego zastosowania światła sztucznego. Dekoracyjne oświetlenie LED jest ukryte w niszach podwieszanego sufitu oraz cokołach mebli. Gdy jest włączone, kuchnia nabiera blasku i finezyjnej lekkości. Wydaje się również wizualnie większa.

Nad stołem zawieszono nowoczesne lampy, z przezroczystymi kloszami ze szkła. Ich światło podkreśla wyjątkowy charakter jadalni, zaprojektowanej specjalnie do tego wnętrza.

Stół, wyposażony w rozkładany blat, ma bardzo prosty kształt. Jednym bokiem jest zamocowany do ciekawej konstrukcji z płyty gipsowo-kartonowej, która pełni funkcję nowoczesnego kredensu, a następnie przechodzi w efektowny, podwieszany sufit. Konstrukcja przesłania także wnętrze kuchni od strony drzwi wejściowych do mieszkania.

Kuchnię urządzono w stylu nowoczesnym. Meble są maksymalnie proste, z frontami wyposażonymi w prawie niewidoczne krawędziowe uchwyty (dolne szafki i wysoka zabudowa) lub w ogóle bez nich (górne szafki). Zabudowa kuchenna została usytuowana na planie litery L. Jedną jej część, ze strefami gotowania i zmywania, wykonano z białej, błyszczącej płyty meblowej, zaś drugą – wysoką zabudowę, z płyty fornirowanej drewnem w macie. Takie zestawienie sprawia, że białe meble, dodatkowo dekoracyjnie podświetlone od góry i dołu, są dyskretnie wyeksponowane, ale jednocześnie nie dominują. Wysoka zabudowa pozostaje na drugim planie, tworząc eleganckie, ciepłe w odbiorze tło dla jadalni.

To kuchnia stworzona dla młodej rodziny, w której można przygotowywać dania na mniejsze i większe spotkania przy stole. Imponująca jest ilość miejsca na przechowywanie. Górne szafki kończą się przy suficie. W wysokiej zabudowie, oprócz piekarnika, mikrofalówki i lodówki, znajdują się liczne carga oraz szafki na zapasy. Wszystko jest ukryte, a zarazem pod ręką. 

Projekt: arch. Agnieszka Zaremba, arch. Magdalena Kostrzewa-Świątek, Tissu Archiceture.
Tekst: Małgorzata Nietupska. 
Zdjęcia: Bartosz Jarosz. Stylizacja: Ewa Kozioł. 

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH