Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Wszystko kręci się wokół... baru. Jego kształt rzutuje na kształt półokrągłej ściany działowej, w jej wnękach wyeksponowano rzeźby z wypalanej ceramiki autorstwa Michała Pruszyńskiego. Fot. Bartosz Jarosz.

Zobacz galerię [6 zdjęć]

Wszystko kręci się wokół... baru. Jego kształt rzutuje na kształt półokrągłej ściany działowej, w jej wnękach wyeksponowano rzeźby z wypalanej ceramiki autorstwa Michała Pruszyńskiego. Fot. Bartosz Jarosz.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: www.dobrzemieszkaj.pl
25 wrz 2012 13:53

Pozytywne wibracje z przyjaciółmi

Z paczką przyjaciół dobrze jest spotkać się w ulubionym barze, z rodziną – na świątecznym przyjęciu. W tym pełnym ciepła i gościnnej atmosfery domu jest miejsce dla każdego.

W projekcie tego wnętrza postawiono na naturalne materiały, jasne kolory oraz atrakcyjne, nowoczesne formy. Wszystko razem, zgodnie z intencją inwestorów, miało nie tylko zdobić mieszkanie, ale też sprawić, że wystrój wnętrza nie opatrzy się, zachowując świeżość i aktualny charakter na wiele lat.
Autorzy projektu – arch. wnętrz Dominik Respondek i arch. wnętrz Joanna Zeler – w wyjątkowy i niekonwencjonalny sposób połączyli ciepło rodzinnego domu z nowatorskimi rozwiązaniami, a tym samym spełnili najważniejsze życzenia inwestorów. Efektem współpracy pary architektów jest też niezwykle kreatywne połączenie barw oraz materiałów, kształtujące charakter całej przestrzeni.

Fornir brzozy zestawiony został z czernią; do tego trzy odcienie beżu na ścianach, a najmocniejszy kolor – drewnianej podłogi – „podgrzewa” temperaturę. Poza kolorem i materiałem także zabawa fakturami oraz duża ilość światła wpływają na ostateczny styl i klimat wnętrza oraz podkreślają odrębną naturę poszczególnych stref. Zarówno kuchnia, jak też jadalnia, salon oraz znajdujący się pomiędzy nimi bar zajmują wspólną przestrzeń, nie dzieloną drzwiami. Porządkują ją – charakterystyczne dla każdej strefy – odcienie barw, materiały, fragmenty ścian działowych.

Wspólny mianownik stanowi fornir brzozowy, z którego wykonano fronty mebli kuchennych, obudowę baru oraz pozostałe elementy zabudowy (widoczne od strony jadalni i baru). Otwartą kuchnię dyskretnie przesłania podwyższona obudowa blatu roboczego (po jej zewnętrznej stronie znajduje się niewielki bar śniadaniowy) oraz zestaw szafek górnych mocowanych do sufitu. Wspólna ściana tylna wiszących szafek została wykonana z płyty MDF, a oryginalne, podłużne frezowanie nadaje im dekoracyjny charakter. Zabudowa w kształcie litery U zapewnia dużą powierzchnię roboczą; blaty oraz okładzinę ściany nad płytą grzejną wykonano z ciemnego granitu „Star Galaxy”. Nowoczesny charakter fornirowanym frontom zapewniają wstawki z czarnego szła lakierowanego (w dolnej części) oraz nietypowe, czarne uchwyty z tworzywa. Praktyczna spiżarnia w sąsiedztwie lodówki zastępuje tradycyjną strefę zapasów w wysokiej zabudowie.

WASZE KOMENTARZE (1)

DODAJ KOMENTARZ
  • Sara, 2012-10-02 15:41:28

    Bardzo ciekawe pomysły, polecam tez odwiedzić



POLECAMY W SERWISACH