Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Otwarta strefa dzienna emanuje przestrzenią i światłem. Liczne lampy pozwalają na kreowanie rozmaitych scen świetnych. Nad stołem – model „Nerosole” marki Masiero. Fot. Bartosz Jarosz.

Zobacz galerię [5 zdjęć]

Otwarta strefa dzienna emanuje przestrzenią i światłem. Liczne lampy pozwalają na kreowanie rozmaitych scen świetnych. Nad stołem – model „Nerosole” marki Masiero. Fot. Bartosz Jarosz.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: www.dobrzemieszkaj.pl
12 marz 2012 14:23

Przyprawiona wanilią

Lakierowane, jasne fronty, szkło, dużo połysku i światła... Wszystko to dodaje wnętrzu lekkości i przestrzeni. Natomiast subtelna kolorystyka sprzyja kulinarnej aktywności, zwłaszcza w dziedzinie deserów.

Ostateczny kształt pomieszczenia to w znacznej mierze efekt przeprowadzonych prac budowlanych. Wyburzenie jednej ze ścian pozwoliło otworzyć kuchnię na salon i zyskać przestrzeń, na której szczególnie zależało inwestorom. Tak powstało wnętrze otwarte, z barem stanowiącym umowną granicę podziału pomiędzy kuchnią a jadalnią. Dzięki konsekwentnemu zastosowaniu kolorów i materiałów, udało się stworzyć niezwykle spójny projekt eleganckiego wnętrza. Kuchnia, przeznaczona do codziennego gotowania, sprawdza się nie tylko jako miejsce pracy – jest także integralnym elementem reprezentacyjnej, otwartej strefy dziennej. Kolor (odcienie beżu) i materiał (trawertyn), które dominują w kuchni, są jednocześnie elementami łączącymi strefy. Fronty mebli kuchennych wykonane zostały z lakierowanego MDF-u. Wszystkie szafki i szuflady otwierają się bezuchwytowo, dzięki specjalnemu wykończeniu górnej krawędzi frontu.

W odróżnieniu od bogato wyposażonej dolnej części zabudowy, górna została jedynie delikatnie zarysowana, a lekkości dodają jej fronty ze szkła w aluminiowych ramkach. W sąsiedztwie witryn umieszczono dekoracyjny okap przyścienny o lśniącej powierzchni w kolorze stalowym. Wysoka zabudowa pomieściła sprzęty AGD (marki Miele), carga oraz szuflady. Kolor ścian i podłogi, pomimo zastosowania różnych materiałów i faktur, odpowiada kolorystyce zabudowy kuchennej. Fragment ściany pomiędzy górną a dolną zabudową oraz podłoga zostały wykończone trawertynem „Navona”. ­Jedyny kontrast dla dominującej palety barw ­stanowi czarny, granitowy blat oraz dekoracja ścienna nad płytą grzejną w postaci trzech pionowych pasów (także z granitu). Doskonale wkomponowany w płaszczyznę blatu, dwukomorowy zlewozmywak to model podwieszany, idealny do kuchni otwartej. Kuchnię od jadalni oddziela oryginalny, przylegający do wyspy bar. Wsparty na trawertynowym cokole wydaje się zjawiskowo lekki, jakby zawieszony w powietrzu. Takie podwyższenie ma także swoje praktyczne zalety: oferuje miejsce dla nóg, dzięki czemu przy barze można wygodnie zasiąść. Może filiżankę cappuccino?

WASZE KOMENTARZE (1)

DODAJ KOMENTARZ
  • Piotr, 2012-07-31 10:32:28

    Barek raczej nie praktyczny w kontekście miejsca na nogi -kolanami będzie się obijało szkło bo nogi i tak będą oparte na wspornikach od hokerów. Co za tym idzie, daleko od blatu i niewygodna pozycja do posiłku/ cappucino. Mieszkanie bardzo ładne, w nowoczesnym stylu.

POLECAMY W SERWISACH