Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

W części wejściowej, podobnie jak w kuchni, podłogi wykończono szarym, ciemny gresem. Ze względów praktycznych w tych strefach zrezygnowano z drewna. Fot. Bartosz Jarosz.

Zobacz galerię [5 zdjęć]

W części wejściowej, podobnie jak w kuchni, podłogi wykończono szarym, ciemny gresem. Ze względów praktycznych w tych strefach zrezygnowano z drewna. Fot. Bartosz Jarosz.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: www.dobrzemieszkaj.pl
18 wrz 2013 12:15

Różnica wieku

Gdy styl nowoczesny spotyka się pod jednym dachem z elementami vintage, podobnie jak kamień i lakierowany mdf, czy współczesna zabudowa i kredens z lat 20. ubiegłego wieku, mamy do czynienia z inspirującym kontrastem.

Zgodnie z projektem architektonicznym, kuchnia była zamknięta, ale projektanci wnętrza i właściciele zarazem postanowili otworzyć to nieco schowane gdzieś w głębi, wąskie pomieszczenie, jednak nie tyle na salon, co na jadalnię.

Umożliwiło to – zgodnie z intencją – dobrą komunikację z jadalnią, za to brak bezpośredniego kontaktu z częścią wypoczynkową. Otwarcie kuchni zapewniło też wygodny dostęp od wejścia, co w istotny sposób ułatwia np. wnoszenie zakupów.

Przy jednej ścianie

W pomieszczeniu o dość problematycznym kształcie architekci mieli do wyboru zabudowę jednorzędową lub narożną, czyli poprowadzenie blatu także pod oknem. Jednak ze względu na swobodny dostęp do okna (otwieranie, zamykanie, mycie szyb) zdecydowali się na rozplanowanie wszystkich szafek, zwieńczonych obszernym blatem roboczym, przy jednej ścianie. Zabudowę uzupełnia wysoka bryła vis-à-vis, oferująca dodatkowe szafki oraz miejsce na sprzęty AGD.

W kolorze czarnym

Oto pierwszy z licznych kontrastów, odpowiadających za wyjątkowy charakter aranżacji: fronty szafek wysokiej zabudowy zostały wykonane z MDF-u lakierowanego na wysoki połysk, w kolorze czarnym, a ścianę naprzeciw wykończono kamiennymi płytami z granitu „Pepperino Dark”.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH