Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Zaaranżowana w formie aneksu przestrzeń stała się doskonałym miejscem kulinarnych eksperymentów. Projekt: Decoroom. Zdjęcia: Pion Poziom

Zobacz galerię [3 zdjęć]

Zaaranżowana w formie aneksu przestrzeń stała się doskonałym miejscem kulinarnych eksperymentów. Projekt: Decoroom. Zdjęcia: Pion Poziom
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Katarzyna Zacharewicz-Łukaszuk
14 cze 2018 10:02

Sprawdzony wzór - nowoczesna kuchnia w barwach ziemi

Urządzone na wzór soft loftu wnętrze w pełni odpowiada potrzebom inwestorów. Jest nowoczesne, funkcjonalne, a jednocześnie przytulne. To za sprawą modnych materiałów oraz ciepłych, stonowanych kolorów ziemi.

O tym, jaka ma być ta kuchnia, inwestorzy wiedzieli od samego początku. Zależało im przede wszystkim, aby była funkcjonalna. Pragnęli też, by stwarzała pełne możliwości do gotowania. Zaaranżowana w formie aneksu przestrzeń stała się doskonałym miejscem kulinarnych eksperymentów. Wnętrze utrzymane jest w nowoczesnej stylistyce. Inwestorom zależało również na stworzeniu przytulnego, domowego klimatu. Stąd wybór ciepłej kolorystyki w tonacji barw ziemi oraz naturalnych materiałów. Strefę kuchni wyznaczają jasnobeżowe podłogowe płytki. Wysoka zabudowa wykończona została naturalnym fornirem w kolorze venge. Z powodzeniem mieści sprzęt AGD i szereg pojemnych szafek, w tym tzw. szafkę-spiżarkę. Zwarta kuchenna zabudowa płynnie przechodzi w aranżację holu i doskonale harmonizuje z drewnianymi, ażurowymi schodami prowadzącymi na antresolę oraz wykonaną z egzotycznego drewna merbau podłogą w salonie.

W części roboczej tej stosunkowo niewielkiej kuchni postawiono na proste, eleganckie szafki. Ich gładkie, pozbawione uchwytów fronty wykończono matowym lakierem. W pasie roboczym i na blatach zastosowano materiał imitujący beton. To rozwiązanie doskonale współgra z bielą i subtelnym, pastelowym różem szafek, a przy tym dobrze sprawdza się w trudnych, kuchennych warunkach. Blat roboczy okazał się przy tym na tyle duży, że z powodzeniem pełni rolę dodatkowego stołu lub barku dla gości. Stwarza też domownikom znakomitą okazję do wspólnego spędzania czasu przy przygotowywaniu rodzinnych posiłków. Otwarta kuchnia ma też tę zaletę, że nawet gotując w pojedynkę pozostajemy w kontakcie z innymi.

Mieszkanie zostało urządzone na wzór soft loftu. Stąd imitacja betonu na ścianie nad blatem oraz stonowana, chłodna kolorystyka. Loftową stylistykę wprowadzają także biało-złote lampy nad półwyspem, który optycznie oddziela kuchnię od salonu. Podobna lampa pojawia się również w strefie jadalni, zlokalizowanej naprzeciw aneksu kuchennego. Jednak głównym elementem przywołującym pofabryczną stylistykę jest znajdująca się nad kuchnią antresola. Takie niecodzienne rozwiązanie aranżacyjne dodaje wnętrzu charakteru. W rezultacie całe mieszkanie urzeka otwartą przestrzenią i loftową stylistyką, ocieploną naturalnymi materiałami i kolorami ziemi.

Poznaj sprytne pomysły na przechowywanie w małej kuchni

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH