Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Wyraźny podział kolorystyczny wnętrza pozwolił wyodrębnić poszczególne strefy. Kojący zmysły nastrój strefy domowego spa podkreśla szarość i czerń. Projekt: arch. Dariusz Grabowski. Fot. Bartosz Jarosz

Zobacz galerię [10 zdjęć]

Wyraźny podział kolorystyczny wnętrza pozwolił wyodrębnić poszczególne strefy. Kojący zmysły nastrój strefy domowego spa podkreśla szarość i czerń. Projekt: arch. Dariusz Grabowski. Fot. Bartosz Jarosz
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Katarzyna Zacharewicz-Łukaszuk
13 sie 2019 10:41

Domowe spa - wnętrze podporządkowane relaksowi

Inwestorzy pragnęli stworzyć dom, w którym oni oraz trójka ich dzieci będą mogli swobodnie odpocząć i w pełni się zrelaksować, zapominając o pracy i zawodowych obowiązkach. Ważne miejsce w projekcie zajęła rodzinna łazienka, pełniąca funkcję domowego spa.

Przestronne pomieszczenie znalazło się na piętrze, w prywatnej części domu. Wejście do łazienki prowadzi z korytarza, korzystają z niej zarówno rodzice, jak też trójka maluchów. Wyposażenie musiało więc sprostać potrzebom i spełnić oczekiwania tak starszych, jak i młodszych domowników. Stąd dwie oddzielne, wolno stojące umywalki, sedes, bidet, kabina prysznicowa, komfortowa, wolno stojąca wanna oraz sauna.

Zobacz też: Łazienka przy sypialni: piękne projekty

 

Wyraźny podział kolorystyczny wnętrza pozwolił wyodrębnić poszczególne strefy. Przestrzeń sanitarno-higieniczną, z umywalkami i toaletą zaakcentowano lśniącą bielą ścian. Kojący zmysły nastrój strefy domowego spa podkreśla z kolei szarość i czerń.

Głęboki relaks

We wnęce, przy ścianie efektownie wykończonej grafitowym łupkiem stanęła wolno stojąca wanna w eleganckiej, czarnej obudowie. Mogą z niej wygodnie korzystać dwie osoby. Zazwyczaj wspólnym kąpielom towarzyszy nastrojowe światło świec. W tym przypadku architekt Dariusz Grabowski zadbał o inną, nie mniej efektowną i romantyczną oprawę. Głębokiemu relaksowi w kąpieli sprzyja biokominek wmontowany w zabudowę ścianki, w której zamontowano również armaturę. Odprężyć się pomagają także naturalne rośliny stojące w sąsiedztwie wanny.

To też Cię zainteresuje: Płytki ceramiczne: 12 kolekcji do małej łazienki

 

Inwestorom bardzo zależało, aby w ich domowej łazience znalazło się też miejsce na saunę. Jednak znalezienie firmy, która podjęłaby się wykonania sauny w harmonizującym z resztą wystroju, czarnym kolorze, okazało się sporym wyzwaniem. Ostatecznie udało się znaleźć fachowca, jednak ławeczki i podłoga w środku sauny musiały zachować tradycyjny kolor naturalnego drewna. Architekt zdecydował się więc wprowadzić ten materiał również do wnętrza łazienki, tworząc na suficie ponad wanną ciekawą, żeberkową konstrukcję.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH