Studio Dobrych Rozwiązań

Dobrzemieszkaj.pl - projektowanie, aranżacja wnętrz, wystrój mieszkania

Proj. Aleksandra Wołczyk, Fot. Bartosz Jarosz

Proj. Aleksandra Wołczyk, Fot. Bartosz Jarosz
  • Autor: Justyna Majkowska
  • 02 kwi 2014 10:26 (aktualizacja: 07 kwi 2014 08:18)

Łazienka na poddaszu. Wszystkie funkcje w jednym pomieszczeniu

Pomieszczenia zawierające skosy w konstrukcji dachu przeważnie są trudne do zagospodarowania. Dziś prezentujemy niezwykle przestrzenne wnętrze, w którym udało się zawrzeć wszystkie ważne funkcje.

Do łazienki prowadzą stopnie wykończone naturalnym drewnem. Całość utrzymana jest w jasnej kolorystyce, którą przełamuje ciepło naturalnego drewna oraz obudowa kabiny prysznicowej. Znajduje się ona w centralnym punkcie pomieszczenia. Dzięki jej konstrukcji na ścianach bocznych zamontowano dwie umywalki. Do wykończenia zastosowano czarne płytki, które wyraźnie podkreślają strefę kąpielową.

Obudowa podwieszonych urządzeń sanitarnych zakończona została szafkami, dającymi sporo miejsca do przechowywania. Drewno, z których wykonane zostały fronty, powtórzono do obudowy wanny. U jej szczytu wykorzystano miejsce na dodatkową szafkę. Asymetryczna wanna wyposażona jest w zagłówki, które sugerują dwuosobową funkcję. Nad urządzeniem zawieszono drewnianą półeczkę w tym samym wybarwieniu, co obudowa wanny.

Polerowane płytki ścienne oraz lustra zamontowane w przestrzeniach nadumywalkowych potęgują wrażenie przestrzenności. Łazienka jest niezwykle świetlista, a jej gabaryty powodują, że we wnętrzu czujemy się bardziej jak w salonie kąpielowym niż tradycyjnej łazience. Pomieszczenie jest bardzo dobrze doświetlone za pomocą reflektorów sufitowych, a także światła dziennego wpadającego przez okno połaciowe.

PROJEKTANT

Aleksandra Wołczyk

MOMOgroup

WASZE KOMENTARZE (0) + DODAJ KOMENTARZ

NEWSLETTER DOBRZEMIESZKAJ.PL

Najciekawsze artykuły z serwisu Dobrze Mieszkaj codziennie w Twojej skrzynce

GALERIE PROJEKTANTÓW

Forum Dobrego Designu

ARCHITEKT RADZI

W tym tygodniu na pytania czytelników portalu odpowiada:

Autorskie Studio Projektu QUBATURA