Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Projekt: Małgorzata Przybyła, Dawid Czyż. Fot. Bartosz Jarosz

Zobacz galerię [6 zdjęć]

Projekt: Małgorzata Przybyła, Dawid Czyż. Fot. Bartosz Jarosz
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Sołomiewicz
02 paź 2018 13:37

Mała łazienka w wakacyjnym klimacie - zobacz gotowy projekt

Sąsiedztwo wejherowskiego krajobrazu zainspirowało właścicieli do urządzenia łazienki pełnej morskich nawiązań. Młodzi projektanci stworzyli wnętrze jedyne w swoich rodzaju, pełne wakacyjnego klimatu.

Właściciele łazienki to para młodych projektantów, którzy od dawna marzyli o własnym domu. Położone w nadmorskiej okolicy lokum zaprojektowali sami, poczynając od bryły budynku, a kończąc na aranżacji wnętrz. Samodzielnie podjęli się również wielu prac wykonawczych. Ten dom był wizją, której nie dało się przekazać słowami, ani przelać na papier. Dlatego, tak wiele rzeczy chcieliśmy wykonać w nim sami – tłumaczy Małgorzata Przybyła, właścicielka domu i współautorka projektu. Urządzając dom puściliśmy wodze fantazji. Zrobiliśmy wiele rzeczy, które nam się ogromnie podobały, ale nie mogliśmy z różnych powodów wykonać ich w domach, które projektujemy dla innych – dodaje projektantka.

Owocem tej niczym nieskrępowanej kreatywności jest eklektyczne połączenie wielu stylów: odnajdziemy tutaj zarówno akcenty w estetyce retro, jak i industrialne inspiracje. W łazience prym wiedzie jednak marynistyczna maniera nawiązująca do nadmorskiego krajobrazu. Dominującą kolorystyką jest duet granatu i bieli, ocieplony wizualnie elementami z drewnianej sklejki na obudowie wanny oraz w strefie umywalki dla dwojga. Harmonizują z nimi również drewniane belki wyeksponowane na tle białego sufitu. Zestawione z białą cegła wieńczącą jedną ze ścian przy drzwiach wejściowych wprowadzają do pomieszczeniu odrobinę rustykalnego klimatu. Oprócz biało-granatowej kolorystyki, do morskich krajobrazów nawiązują również dekoracje, np. wisząca nad zabudową w.c. grafika. Odrobinę nowoczesności do wnętrza wprowadza z kolei nowoczesna armatura, a industrialna lampa ścienna nad lustrzaną szafką nawiązuje do stylu loft.

Chociaż łazienka jest niewielka, udało się w niej zmieścić wszystkie podstawowe funkcje. Poranną toaletę przed lustrem mogą wykonywać dwie osoby jednocześnie, a wygodną kąpiel zapewni usytuowana na przeciwko wanna. W pomieszczeniu znalazło się również miejsce na pralkę, którą wpasowano w zabudowę, dzięki czemu nad sprzętem AGD udało się zaplanować praktyczne półki na akcesoria czy też środki czystości.

Projekt wnętrza: Małgorzata Przybyła, Dawid Czyż

Zdjęcia: Bartosz Jarosz

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH