Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Blat i wannę wykonano z Corianu. Fot. Jacopo Mascheroni.

Zobacz galerię [7 zdjęć]

Blat i wannę wykonano z Corianu. Fot. Jacopo Mascheroni.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Justyna Majkowska
12 lut 2014 12:39

Nowe łazienki w starym wnętrzu. Adaptacja poddasza

Łazienki znajdują się na poddaszu dawnego klasztoru, w którym połączono dwa lofty i zaadaptowano do warunków mieszkalnych. Como, Włochy

Dwie sąsiednie jednostki zostały połączone i przekształcone w kompleks mieszkalny tworząc dwupoziomowy apartament. Głównym celem było zachowanie pierwotnej konstrukcji budynku, utrzymanie charakteru surowości przy jak najmniejszej ingerencji w jego strukturę.

W efekcie powstała jedna powierzchnia podzielona na dwie strefy. W jednej z nich znajdują się dwie otwarte łazienki. Na podłogach króluje deska klejona z klonu kanadyjskiego. Nie zdecydowano się na lite drewno, gdyż ciepło wydzielane przez ogrzewanie podłogowe byłoby zbyt absorbowane przez jednolity materiał.

Na wszystkich ścianach zastosowano izolację termiczną, a sufity wyposażono w płyty grzewcze. Aby wyciszyć pomieszczenia wprowadzono izolację akustyczną. Blaty przy umywalkach, wannę, kabinę prysznicową i część ścian wykonano z Corianu.
Dom jest w pełni zautomatyzowany i wyposażony w inteligentny system zarządzania.

WASZE KOMENTARZE (1)

DODAJ KOMENTARZ
  • gość, 2014-02-13 10:35:07

    niezwykła ale czy praktyczna?

POLECAMY W SERWISACH