Studio Dobrych Rozwiązań

Dobrzemieszkaj.pl - projektowanie, aranżacja wnętrz, wystrój mieszkania

CHINKALI

 

Każdy lubi nadziane. Pierogi z różnych stron świata

12 gru 2014 12:55

Pierogi to polska specjalność? Nic bardziej mylnego – kieszonki z ciasta nadziane farszem jada się pod każdą szerokością geograficzną, a różnorodność wariacji smakowych i form podania jest naprawdę imponująca. W Argentynie pieczone empanadas kryją wołowinę, rodzynki i masło, smażone coxinas z Brazylii pachną kurczakiem i kremowym serkiem, a gruzińskie chinkali to małe sakiewki pełne mięsa i gorącego bulionu.

pierogi pierogi z różnych stron świata nadzienie do pierogów farsz do pierogów empanadas coxinas chinkali samosy ravioli kołduny

NEWSLETTER DOBRZEMIESZKAJ.PL

Najciekawsze artykuły z serwisu Dobrze Mieszkaj codziennie w Twojej skrzynce

GALERIE PROJEKTANTÓW

Forum Dobrego Designu

ARCHITEKT RADZI

W tym tygodniu na pytania czytelników portalu odpowiada:

Autorskie Studio Projektu QUBATURA

WYDARZENIA