Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Weber grill gazowy Genesiss.

Zobacz galerię [16 zdjęć]

Weber grill gazowy Genesiss.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Justyna Majkowska
01 kwi 2014 09:15

Sezon grillowy czas zacząć. Przegląd wyposażenia

Długie, letnie wieczory spędzone przy żarzącym się grillu, przyjemny zapach dymu to okazja do spotkań i rozmów z przyjaciółmi.

Bo grillowanie to nie tylko jedzenie, kolejna potrawa w naszym codziennym menu. Grillowanie to cały zespół wywołujących wzrost endorfin „czynności towarzyszących”, jak towarzyskie spotkania, relaksujące oczekiwanie na gotowe potrawy, zabawa i szeroki repertuar dodatkowych rozrywek, często charakterystycznych dla tych konkretnych, spędzanych przy grillu wieczorów. 

Większości Polaków grillowanie cały czas kojarzy się z grillem węglowym – często niewielkich rozmiarów, wygodnym w przenoszeniu, z łatwością mieszczącym się na małych balkonach. Ten rodzaj grilla to przede wszystkim ów jedyny w swoim rodzaju dym węgla drzewnego, dający pyszny,
tak lubiany smak i aromat potraw. Dla wielu to także przyjemność samodzielnego rozpalania
i podtrzymywania paleniska, systematyczne obracanie jedzenia, skrupulatne podglądanie postępów.  Przygotowanie potraw na grillu węglowym wymaga bowiem czasu i nieco cierpliwości, ale to także swego rodzaju urok tego typu grilla. 

Inny rodzaj grilla, który zyskuje sobie coraz szersze grono zwolenników i prawdziwych entuzjastów,
to grill gazowy – często znacznie większy i potrzebujący więcej przestrzeni niż jego węglowy odpowiednik. Niezrównanie jednak wygodniejszy: aby go rozpalić wystarczy przekręcić pokrętło
i wcisnąć przycisk zapalarki, by po kilku minutach rozpoczynać grillowanie. Grill gazowy to także możliwość bardzo szybkiego przygotowania pysznych potraw – nie zawsze przecież mamy czas
i cierpliwość, by czekać przynajmniej kilkadziesiąt minut na ulubione danie. I w końcu
to, co najważniejsze, czyli smak potraw. Panuje błędne przekonanie, że tylko dym charakterystyczny dla grilla węglowego jest w stanie zapewnić ów typowy, kuszący aromat. Nic bardziej mylnego! Korzystając z grilla gazowego smak ten uzyskujemy dzięki wędzarce oraz drewnianym wiórkom.  

Czym kierować się wybierając grill gazowy? Należy zwrócić uwagę na kilka istotnych elementów technicznych, takich jak: dobrze zaprojektowany system palników, obecność odparowywacza, solidne ruszty żeliwne lub ze stali nierdzewnej, głęboki piekarnik. Dobrej jakości grill gazowy powinien
być solidny, mocny, gładko się toczyć. 

Gdy już znajdziemy swój ideał, węglowy czy gazowy w zależności od potrzeb i upodobań, pozostaje nam tylko oczekiwanie (z nadzieją na odpowiednią pogodę) na pierwszy majowy weekend. Smacznego!

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH