Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Niekonwencjonalne rozwiązanie łukowej ściany nadaje ekspresji salonowej dwukondygnacyjnej części domu, dla przeciwwagi dwustronny kominek, zaprojektowany przez łódzkich architektów, powstał na bazie czystych, prostych brył. Fot. Marcin Onufryjuk.

Zobacz galerię [2 zdjęć]

Niekonwencjonalne rozwiązanie łukowej ściany nadaje ekspresji salonowej dwukondygnacyjnej części domu, dla przeciwwagi dwustronny kominek, zaprojektowany przez łódzkich architektów, powstał na bazie czystych, prostych brył. Fot. Marcin Onufryjuk.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: www.dobrzemieszkaj.pl
01 sie 2012 10:33

Na linii łuku

Układ domu oparty został na kole, w którego centrum znalazły się dynamicznie wygięte, drewniane schody. Oryginalnym kształtem podporządkowały sobie dzienną przestrzeń parteru, co przyniosło bardzo niecodzienny efekt.

Zaaranżowany w ciepłych, spokojnych barwach (krem, ecrú) salon, to wnętrze pełne przestrzeni i ekspresji. Wysoka na aż dwie kondygnacje ściana, została ukształtowana w formie łuku. Ten najbardziej dynamiczny element wnętrza, został częściowo przeszklony, służąc zarazem jako galeria obrazów (Galeria Ars Nova). Architekci, idąc za ciosem, zaprojektowali niekonwencjonalne, obite pikowaną beżową skórą kanapy o łukowatych formach, które na zamówienie wykonała firma Kalita.

Z kolei podłoga została wyłożona drewnem teakowym i jesionowym, tworzącymi pod stopami charakterystyczną, pasiastą kompozycję. Wykonany według projektu architektów kominek, odznacza się czystą, prostą formą, trochę dla przeciwwagi wobec "zakręconej" przestrzeni, w której się znajduje. Obłożona trawertynem bryła, oddziela od siebie salon i jadalnię, a dzięki temu, że jest dwustronna, można cieszyć się jej ciepłem i nowoczesnym kształtem w obydwu tych wnętrzach. Podłoga wokół kominka została wyłożona płytkami trawertynu.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH