Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Ściana z cegły ma formę łuku, cegłę obłożono klinkierem. Na jej tle: trzy kamienne półki na sprzęt muzyczny wykonane według projektu architektów, specjalnie do tego wnętrza. Po bokach olbrzymie kolumny Bowers and Wilkins. Szklana szafka na ścianie została wykonana na zamówienie. Fot. Bartosz Jarosz.

Zobacz galerię [2 zdjęć]

Ściana z cegły ma formę łuku, cegłę obłożono klinkierem. Na jej tle: trzy kamienne półki na sprzęt muzyczny wykonane według projektu architektów, specjalnie do tego wnętrza. Po bokach olbrzymie kolumny Bowers and Wilkins. Szklana szafka na ścianie została wykonana na zamówienie. Fot. Bartosz Jarosz.
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: www.dobrzemieszkaj.pl
05 gru 2011 12:46

Salon audiofila

Wielka pasja właściciela nie mogła nie mieć wpływu na wygląd salonu. Miłość do pięknych dźwięków sprawiła, że został on zaaranżowany jako wnętrze stworzone do słuchania muzyki, dodatkowo wzbogacone bardzo designerskimi smaczkami.

Jasny, nowoczesny salon to miejsce w którym się odpoczywa, przyjmuje gości, ogląda filmy, ale przede wszystkim – słucha muzyki. Jego aranżacja została więc w pierwszej kolejności podporządkowana zapewnieniu idealnych warunków do obcowania z pięknymi dźwiękami. Wnętrze zostało urządzone nowocześnie i funkcjonalnie, z wyraźnym ukłonem w stronę prostoty i dobrego światowego designu. W części wypoczynkowej stanęła sofa Conseta marki Cor i fotel Egg Arne Jacobsena, do kompletu mające stolik kawowy Ligne Roset oraz puszysty dywanik z owczej skóry. Strefa ta nieprzypadkowo znajduje się w samym centrum – w tym miejscu bowiem dźwięk jest odbierany w sposób optymalny. Biała, minimalistyczna i zaprojektowana specjalnie do tego wnętrza zabudowa, oprócz pojemnych, zamykanych szafek, posiada otwarte półki na kolekcję analogowych płyt gospodarza, a także kącik do pracy – z małym stolikiem i krzesełkiem. Dla właściciela ważny jest także obraz, dlatego w pomieszczeniu umieszczono aż dwa projektory filmowe.

Sercem salonu jest pieczołowicie zgromadzony przez gospodarza sprzęt do odtwarzania muzyki: wyselekcjonowany, unikatowy, pochodzący z limitowanych kolekcji. Doskonałym tłem dla kolekcjonerskich cacek stała się tonizująca biel wnętrza, zaś specjalnie na ich potrzeby zaprojektowano solidne, kamienne, białe komody. Po obu stronach ustawione zostały olbrzymie kolumny Bowers&Wilkins, same w sobie stanowiące wyrazisty element aranżacyjny. Meble miały być tu właściwie tylko funkcjonalnym, choć efektownym w formie dodatkiem do sprzętu muzycznego. Na ścianach zawieszono więc poziomą, szklaną szafkę oraz charakterystyczną, skręconą jak ślimak, półkę Bookwarm marki Kartell – obie w neutralnym, białym kolorze.

WASZE KOMENTARZE (1)

DODAJ KOMENTARZ
  • wera, 2011-12-15 09:56:13

    do takiego pomieszczenia tzreba miec odpowiedni dom.... ja chcialabym z mezem wreszcie sie wyprowadzic pod warszawe. tylko nie mozemy nic ciekawego znalezc.

POLECAMY W SERWISACH