Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Czas na przetwory. Fot. DUKA

Zobacz galerię [12 zdjęć]

Czas na przetwory. Fot. DUKA
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Usakiewicz
05 lip 2016 14:51

Czas na przetwory - zabierz się za domowe słoikowanie

Dżem z domowej kuchni czy najsmaczniejsze na świecie ogórki to przecież pyszne pomysły na prezenty. W nowej kolekcji Duka znajdziecie szereg praktycznych produktów, które pomogą je przygotować.

Okres wakacji to idealny czas, aby zamknąć ulubione smaki w słoiku i raczyć się nimi, gdy nastaną chłodniejsze dni. Dżemy, powidła, musy, soki, kompoty, syropy, nalewki, kompozycje ze świeżych warzyw jako dodatki do dań głównych – każdy pomysł jest dobry, aby zachować lato na dłużej. Przetwory to nie tylko sposób na wzbogacenie kulinarnych doznań jesienią i zimą. To również naturalna bomba witaminowa.

Kolekcja WEST to rozbudowana kolekcja produktów do przetworów. Sitka do twardych i miękkich przecierów umożliwiają pewne i bezpieczne oparcie ich na garnkach oraz miskach. Drylownica wyposażona w duży kosz oraz pojemnik na pestki gwarantuje wydajność drylowania aż do 15 kilogramów owoców na godzinę.

Trwałe, wykonane ze stali nierdzewnej lejki WEST z uchwytami do napełniania słoików i butelek są odporne na wysoką temperaturę. Większy z nich posiada wystarczająco szeroki otwór, aby przelać konfitury z dużymi kawałkami owoców, mniejszy z kolei został wyposażony w sitko, które zatrzyma podczas przelewania niepotrzebne osady i cząstki.

Linia BEKA to garnek do konfitur z pokrywą oraz wysokiej jakości sokownik. Dzięki zastosowaniu materiałów zapewniających doskonałe przewodzenie ciepła, gotowanie w naczyniach BEKA z użyciem ciepła o średnim lub niskim natężeniu jest wydajne i energooszczędne. Sokownik składa się z zasobników na wodę i owoce, koszyka na owoce, zacisku, rurki i szklanej pokrywy. Wielofunkcyjny szeroki garnek BEKA ze stali nierdzewnej z uchwytem służy do przygotowywania powideł, dżemów, konfitur oraz do pasteryzowania gotowych weków. Duża, 30-centymtrowa średnica garnka oraz grube dno gwarantują optymalne rozchodzenie się ciepła i tym samym skracają czas przygotowywania przetworów. Kształt garnka sprzyja szybszemu parowaniu wody i gęstnieniu konfitur, przeciwdziałając jednocześnie ich przywieraniu do dna.

Słoiki i butelki STORAGE o różnych pojemnościach posiadają praktyczne wieka oraz zostały wyposażone w drewniane etykiety umożliwiające wielokrotne opisywanie przetworów. Będą dumnie prezentować smakowite dzieła przez cały okres chłodniejszych dni.

Smakołyki z domowej spiżarni naturalnie warto zaserwować na drewnianych deskach z kolekcji ACACIA. Dostępne w różnych kształtach i rozmiarach świetnie sprawdzą się podczas przygotowywania i serwowania potraw. Przydadzą się również do zabezpieczania blatu przed gorącymi naczyniami.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH