Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Marta Pancewicz
02 lis 2017 11:14

Pyszne, gorące zupy na chłodne dni

Jesienią mamy ochotę, aby zjeść coś ciepłego, co szybko i skutecznie nas rozgrzeje. W chłodniejsze dni warto wybrać zupy, które są nie tylko bardzo smaczne, ale i proste w przygotowaniu.

Miska pysznej zupy to najlepszy pomysł na jesienno-zimowy obiad. Chociaż sięgamy po nie przez cały rok, to właśnie teraz smakują wyjątkowo, bo skutecznie rozgrzewają nasz organizm. Z tym zadaniem najlepiej radzą sobie gęste zupy lub te o kremowej konsystencji. Zupa to też świetny pomysł na włączenie do codziennego jadłospisu dodatkowej porcji warzyw, pełnych wartościowych składników odżywczych. Poza tym sposobów na przygotowanie zup jest wiele, dlatego z pewnością nie zabraknie nam pomysłów, aby codziennie podać bliskim inną zupę, która zachwyci smakiem. 

Wielbicielom tradycyjnych smaków polecamy linię Zup Nasza Specjalność Winiary. Zupę Grzybową z tej linii, możemy wzbogacić poszatkowaną kapustą, a Jarzynowa wspaniale będzie smakować z mięsem wieprzowym lub kaszą jęczmienną. Wszyscy, którzy lubią warzywne smaki koniecznie powinni spróbować Zupy Brokułowej Jak u Mamy Winiary w formie zupy-kremu oraz Zupy Ogórkowej Jak u Mamy WINIARY z dodatkiem mielonego mięsa i ryżu. Wystarczy kilka składników, aby odmienić ulubione smaki i swoją kulinarną fantazją zaskoczyć najbliższych.

Rozgrzewająca zupa w niecodziennym wydaniu

W przygotowaniu pysznych jesienno-zimowych zup świetnie sprawdzi się także nowość – płynne Koncentraty z przyprawami marki Winiary – pomidorowa i barszcz czerwony. Jeśli lubisz łączyć tradycyjny smak z niecodziennymi dodatkami, koniecznie skorzystaj z naszego przepisu na Barszcz czerwony z kaszą bulgur z jabłkiem i daj się kulinarnie zaskoczyć! Przekonaj się, że barszcz pysznie smakuje nie tylko od święta, a pyszna zupa nie wymaga wcale długotrwałych przygotowań ani dużej liczby składników... 

Składniki: 

                   Winiary Barszcz czerwony Koncentrat z przyprawami (1 słoik)

                   Kostka do Smaku warzywna WINIARY (1 sztuka)

                   Cebula (1 sztuka)

                   Czosnek (2 ząbki)

                   Masło (3 łyżki)

                   Kasza bulgur (1 szklanka)

                   Majeranek (1 łyżka)

                   Kwaśne, małe jabłka (2 sztuki)

Przygotowanie: 

Cebulę kroimy w bardzo drobną kostkę, a czosnek siekamy. Następnie podsmażamy cebulę na 2 łyżkach masła do chwili, aż będzie miękka. Pod koniec dorzucamy czosnek. Całość zalewamy 2l wody. Dodajemy Barszcz – koncentrat z przyprawami Winiary oraz Kostkę Bulionową Winiary. Na końcu wsypujemy kaszę i gotujemy razem z zupą, aż kasza będzie gotowa. Jabłka myjemy i kroimy w plastry razem ze skórką. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki masła. Wrzucamy pokrojone jabłka i smażymy, aż się przyrumienią. Na koniec dodajemy majeranek, odrobinę soli i pieprzu. Gotową zupę podajemy ze smażonymi jabłkami i… delektujemy się zaskakującym, aromatycznym smakiem! Pycha!

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH