Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Slow cooking - gotowanie w wolnowarach. Fot. Crock-Pot
Slow cooking - gotowanie w wolnowarach. Fot. Crock-Pot
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Usakiewicz
08 paź 2019 13:05

Zdrowa kuchnia - postaw na slow cooking

Jesienna aura sprawia, że wolnowary są idealnym narzędziem do gotowania w chłodniejsze dni. Tym bardziej, że możemy w nich gotować smacznie i zdrowo.

Wolnowary Crock-Pot zostały stworzone z myślą o osobach, które cenią wysokie walory smakowe, przy jednoczesnym zachowaniu składników odżywczych. Dzięki tym urządzeniom, z łatwością możemy wydobyć głębię smaku naszych ulubionych potraw. Tym bardziej w październiku, który stał się oficjalnym miesiącem gotowanie z wykorzystaniem wolnowarów marki Crock-Pot.

Popularyzowanie i edukacja w dziedzinie wolnego gotowania to jedno z kluczowych przesłań, które stoi za marką Crock-Pot. Niezaprzeczalną zaletą wolnowarów jest to, że ich działanie polega na poddaniu składników potrawy długotrwałej odróbce termicznej w temperaturze nieprzekraczającej 100 stopni Celsjusza. Dzięki temu wolno gotowane dania, zachowują więcej aromatów oraz wartości odżywczych, a ich smak jest głębszy i pełniejszy.

Październikowy „festiwal gotowania” z marką Crock-Pot to inspiracja do korzystania ze zbilansowanej diety. To również okazja do pokazania jak w prosty sposób można przyrządzić zróżnicowane posiłki na każdą porę dnia, gotując bez nadzoru, za pomocą tylko jednego urządzenia – wolnowaru.

Poniżej prezentujemy dwa przepisy, które zachęcają do gotowania w wolnowarach. Zapraszamy też na oficjalną stronę crockpot.pl, gdzie można znaleźć informacje o produktach, sprawdzić aktualne promocje oraz wyszukać przepisy na dania z wolnowaru, m. in. na zupy, sosy, dania główne czy desery. Na stronie znaleźć można także przepisy, które stworzył Ambasador marki – znany kucharz - Jan Kuroń.

Szybkie chilli

Czas na High: 6-8h
Czas na Low: 3-4h
Ilość porcji: 6+
Czas przygotowania: 20 min

Składniki: 0,7 kg chudej, mielonej wołowiny, wieprzowiny, kurczaka lub indyka, 5 posiekanych ząbków czosnku, 2 drobno posiekane cebule, 2 łodygi selera naciowego, cienko pokrojone, 1 kg czerwonej fasoli, odsączonej i opłukanej, 0,8 kg pomidorów z puszki, grubo pokrojonych wraz z sokiem, 15 dag koncentratu pomidorowego, 2 szklanki mrożonej kukurydzy, 1/2 szklanki salsy, 2 łyżeczki chilli w proszku, 1 łyżeczka suszonego kminku, 1 łyżeczka suszonego oregano, 1/2 łyżeczki soli, 1/2 łyżeczki pieprzu, 1/2 łyżeczki ostrego sosu,1 czerwona i 1 zielona słodka papryczka, drobno posiekana
Opcjonalnie: pokrojone pomidory, awokado, zielona cebula, papryczki jalapeno, kolendra, tarty ser cheddar, kwaśna śmietana.

Na dużej patelni podsmaż zmielone mięso, czosnek i cebulę. Przenieś podsmażone mięso do wolnowaru. Dodaj pozostałe składniki, z wyjątkiem słodkiej papryki i wymieszaj. Ustaw wybrany czas i tryb gotowania. Na 15 minut przed gotowaniem dodaj słodką paprykę.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH