Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Paterki Linea z kloszami, talerz Linea, pucharek Młynek. Fot. Huta Julia

Zobacz galerię [4 zdjęć]

Paterki Linea z kloszami, talerz Linea, pucharek Młynek. Fot. Huta Julia
  • Facebook
  • Twitter
  • Pinterest
Autor: Anna Usakiewicz
19 sie 2019 09:36

Śniadaniowe rytuały - wybierz piękne naczynia szklane

Śniadanie w ostatnich latach zyskało zupełnie nowy charakter. Choć w tygodniu rzadko mamy możliwość by je celebrować, to w weekendy, wakacje czy święta często są wyjątkową chwilą,

W tygodniu wybiegając rano do pracy nie zawsze mamy czas na coś więcej niż kanapka lub owsianka i kubek kawy. Tym bardziej w weekend warto poświęcić trochę więcej czasu by przygotować na śniadanie ulubione smakołyki, spędzić ten czas z rodziną lub przyjaciółmi, zadbać o staranną oprawę śniadaniowego stołu.

Budzisz się w sobotni poranek, otwierasz oczy i przeciągasz. Co będzie dziś na śniadanie? Puszysty omlet z warzywami? Jajecznica na szynce? Naleśniki z sezonowymi owocami? A może jajko na miękko i croissanty z dżemem? Na samą myśl ślinka cieknie, wyskakujesz więc z łóżka i ruszasz do kuchni.

Weekendowe śniadania są dobrym sposobem na rozpoczęcie odpoczynku. Mamy więcej czasu na jego przygotowanie, ładne nakrycie stołu, przeniesienie się na balkon, taras lub do ogrodu. Ba, zdarza się, że zapraszamy gości – bo śniadaniowa rewolucja ostatnich lat to nie tylko spotkania w modnych lokalach na mieście, ale także w domach. Śniadanie i przygotowania do niego to czas spędzony z bliskimi lub sposób na świętowanie: urodzin, romantycznej rocznicy czy… braku okazji.

W Hucie Julia wierzymy, że odrobina kryształowego blasku czyni piękniejszym każdy dzień i że kryształowe naczynia nie są zarezerwowane wyłącznie na wielkie uroczystości i wyjątkowe okazje. Mamy na poparcie tej tezy wiele argumentów. Kryształowe tacki, cukiernice i mleczniki, które zaprojektował w latach 80. Aleksander Puchała mogą zdobić stół przy każdym posiłku, towarzyszyć każdej kawie i herbacie. Śniadaniowe płatki z pojemnika Blanca smakują zupełnie inaczej niż z kartonowego pudełka, a miód z miodownicy Polski Stół jest znacznie bardziej apetyczny niż ze słoika. Małe miseczki i pojemniki z kryształu świetnie sprawdzają się do podawania dżemów, konfitur, masła, hummusu, past do kanapek, twarożków, oliwek czy papryczek. Świeżo wyciskany sok pięknie się prezentuje w kryształowych szklankach Veranda, a nasze kieliszki na jajka Polski Stół każde śniadanie mogą zamienić w śniadanie u Tiffany`ego. Oczywiście zawsze miłym akcentem będą kwiaty w jednym z naszych wazonów.

Co jest jeszcze szczególnie ujmującego w weekendowym śniadaniu? Daje nam pretekst do miłego spędzenia czasu, a jednocześnie nie krępuje nas zbędnymi zasadami i wymogami. Śniadaniowa zastawa nie musi być ustawiona pod linijkę, a naczynia pochodzić z jednego kompletu. Możemy bawić się, improwizować, eksperymentować, łączyć stare z nowym. To nic, że pamiętamy jak babcia podawała na tej paterze ciasto, a w głębokiej salaterce śledzie. My wykorzystamy tackę na ekologiczne pieczywo, a salaterkę na szparagi, które uwielbiamy.

Wyciągnijmy z regału rodzinne pamiątki lub sięgnijmy po kryształowe naczynia, które powstają dziś, by przy okazji najbliższego powolnego śniadania przekonać się do czego mogą służyć i jak pięknie zdobią stół. Warto cieszyć się chwilą i tworzyć własne śniadaniowe rytuały z kryształowym blaskiem w tle.

WASZE KOMENTARZE (0)

DODAJ KOMENTARZ

POLECAMY W SERWISACH