Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Kuchenne trendy 2020 - eko i natura

Autor: Anna Usakiewicz
20 sty 2020 09:06

Koniec ze stylem industrialnym i skandynawskim. Koniec z monotonną białą kuchnią. Króluje czerń i antracyt. Wszędzie wyróżniają się intensywne kolory i pojawiają się rozwiązania ekologiczne.

Nowy rok wniósł do wnętrz wiele rewelacji. Mówi się nawet o rewolucji, ponieważ znikają dotychczas najpopularniejsze style aranżacji: industrialny i skandynawski. Co je zastąpi w 2020?

Zwrot ku ekologii to nic nowego, ale w nowej dekadzie ten trend wyraźnie się umocni. Modne stają się meble wyprodukowane przez rzemieślników unikających maszyn lub wykonane z materiałów recyklingowych. Wyróżniają się prostotą stylu i stonowanymi barwami. Domy są pełne roślin, przybliżając mieszkańców do natury.

Bardziej ekologicznie robi się także w kuchni, czego dowodem są coraz lepsze i bardziej praktyczne sortowniki na odpady.  Ekologia to również oświetlenie. - Z myślą o ekologii powinniśmy wybierać oświetlenie LED, które będzie bez problemu działało przez wiele lat i zużywa mało prądu – wskazuje Michał Kichler, ekspert Häfele proponuje 

Standardem staje się oświetlenie typu Multi-white, dzięki któremu można regulować temperaturę barwową, zależnie od pory dnia czy nastroju. Najlepszym sposobem na sterowaniem takim typem oświetlenia jest dedykowana aplikacja w smartfonie, dająca wiele innych możliwości kontroli.

 

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także