Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Otwarta strefa dzienna w industrialnym stylu

Autor: Wojciech Napora
08 sty 2020 09:51

Pochodząca z rozbiórki cegła jest tu materiałem, który zdecydowanie dodaje charakteru, wysuwa się na pierwszy plan. Jest zdecydowanie niepowtarzalna - każda seria pochodzi z innego miejsca, a ta, jako limitowana edycja, swą historią sięga lat 80. XIX wieku. Wcześniej była częścią starej piekarni Władysława Pyrzakowskiego na terenie Nowej Pragi.

Lokalizacja w sercu Warszawy, cisza, spokój i kreatywnie zaaranżowana przestrzeń. Realizacja architektów z pracowni Decoroom jest spełnieniem wizji inwestorki, której zależało, by w centrum miasta stworzyć azyl, jednocześnie uciekając od utartych rozwiązań projektowych. To dowód na to, że nowoczesne wnętrza z mocną, industrialną nutą jednocześnie mogą być przytulne i pełne ciepła.

W poszukiwaniu wspólnego mianownika

Już po przekroczeniu progu można zauważyć wyjątkową spójność poszczególnych elementów wyposażenia. Nie ma tu miejsca na przypadek. Cała zabudowa meblowa wykonana na zamówienie ma ciepły odcień. Choć na pierwszy rzut oka wydaje się szary – w rzeczywistości jest połączeniem jasnego brązu z lawendowym. Odcień ten jest też obecny na płytkach w pasie roboczym. Te z kolei kolorystycznie łączą się z gresem na podłodze i cegłą w salonie. 

Zobacz także: Jasne wnętrze domu ocieplone drewnem.

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także