Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

PARTNER PORTALU

Tak zaadaptowano stary strych z kamienicy z lat 30-tych!

Autor: Justyna Łotowska
20 sie 2020 09:14

78-metrowy strych przerobiony na nowoczesne mieszkanie to dzieło architektów z poznańskiej pracowni Atelier Starzak Strebicki.

Strych w wielorodzinnym domu w poznańskiej dzielnicy Stary Grunwald zaadaptowano na nowoczesne i funkcjonalne mieszkanie oraz studio do pracy. Wyjściowa przestrzeń strychu charakteryzowała się różnymi wysokościami pomieszczeń (niektóre z nich bardzo niskie) oraz zachowanymi pięknymi drewnianymi stropami i podłogą. W miejscach z niskim sufitem zorganizowano część sypialnianą, w wysokich partiach powstały kuchnia, jadalnia i miejsce do pracy. Wszystkie pokoje są wielofunkcyjne i z każdego pomieszczenia jest widok na przestrzał. Taki ich układ, brak korytarza oraz otwarte umiejscowienie kuchni pozwala dowolnie komponować funkcjonalność studia w zależności od codziennych potrzeb użytkownika. Charakterystyczne cegły na posadzce definiują część sypialnianą, część przeznaczoną na aktywność życiową określa drewno. Dzięki lepszemu zorganizowaniu przestrzeni strychu studio stało się lokalem w pełni funkcjonalnym i użytkowym.

Projekt: Atelier Starzak Strebicki
Zdjęcia: Mateusz Bieniaszczyk
Tekst: Monika Rosińska

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także