Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Niezwykły biały dom: zobaczcie nagradzany projekt wyjątkowego wnętrza

Autor: Justyna Łotowska
14 paź 2020 10:53

Czy są tu miłośnicy nieskazitelnie białych wnętrz? Jeśli tak, ten projekt powstał dla was! Minimalistyczny dom zaaranżowano niemal wyłącznie w bieli!

ShadowBox to dom, którego wnętrza zostały ostatnio okrzyknięte najlepszym projektem mieszkalnym w konkursie  Residential 2020 AZ Award AZURE Magazine. Dom zaprojektowany przez pracownię Johnson Chou z Kanady to niemal sterylne białe wnętrze i projekt zdecydowanie dla miłośników czystej formy.

Założeniem tego projektu było uchwycenie niepowtarzalnej gry światła i cienia, a także - pomimo jednolitej kolorystyki - wprowadzenie poczucia ruchu do wnętrza. Cienie rzucane we wnętrzu miały pokazać zderzenie pomiędzy trwałością architektury a efemerycznością natury. Projekt bryły budynku miał też inne, bardziej praktyczne uzasadnienie - dom stoi przy bardzo ruchliwej ulicy Toronto, dlatego projektanci zrezygnowali z większości wychodzących na nią okien, pozostawiając tylko jedno - poziome. Mimo tego dom jest wyjątkowo jasny i rozświetlony, w dużej mierze dzięki wprowadzeniu nietypowej wysokości pomieszczeń - jadalnia ma wysokość dwóch pięter, a salon - aż trzech. 

Projekt: Johnson Chou Inc., Toronto, Kanada. Zdjęcia: Ben Rahn/A-Frame Studio

 

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także