Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Apartament z widokiem na Adriatyk

Autor: Wojciech Napora
29 sty 2020 08:41

Wykonanie funkcjonalnego i jeszcze bardziej komfortowego apartamentu w budynku rodem z lat 60-tych w Ankonie, zgodnie z wymaganiami czteroosobowej rodziny, ze zwierzęciem domowym. Taki cel postawili sobie projektanci PLAstudio zmieniając i odświeżając wnętrza tego apartamentu o powierzchni 160 mkw. wraz z poddaszem użytkowym.

Nowi właściciele apartamentu zapragnęli całkowicie zmienić przeznaczenie i funkcjonalność poszczególnych pomieszczeń, dostosowując je do swoich potrzeb. Gruntowne zmiany dotknęły praktycznie całą część mieszkalną apartamentu, począwszy od przesunięcia spiralnych schodów, prowadzących z salonu na poddasze po złączenie kuchni z salonem tworząc w ten sposób otwartą przestrzeń.

Rozwiązaniem tego problemu było zastosowanie "systemu pudełkowego" w aranżacji i rozmieszeniu poszczególnych pomieszczeń, co pozwoliło projektantom wyznaczyć praktyczną ścieżkę mieszkaniową pomiędzy pomieszczenia, tworząc "łączniki" pomiędzy typowym budynkiem mieszkalnym z lat 60-tych a wnętrzami apartamentu wielokondygnacyjnego.

W niższej kondygnacji mieszkalnej znalazły się: łazienka dla gości, nowe schody, pralnia i część kuchni. Architekci zadbali o ukrycie przed gośćmi głównego pokoju, komina oraz wszystkich urządzeń technologicznych zastosowanych w salonie.

Zobacz także: Nowoczesna strefa dzienna w polskim domu.

nazwa projektu: A Casa di Giulia
lokalizacja: Ankona, region Marche, Włochy.
projektanci: PLAstudio (Emanuele Marcotullio, Mattia Rebichini) - Jesi; www.plastudio.eu
zleceniodawca: prywatny
nazwa produktu/systemu: Reverso w wykończeniu chromowanym

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także