Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Eleganckie wnętrze. Tak pięknie zaprojektowano nieduże mieszkanie

Autor: Redakcja Dobrzemieszkaj.pl
03 lip 2020 09:58

Mieszkanie, znajdujące się na trzecim piętrze w nowym bloku, ma powierzchnię 56 metrów kwadratowych. Zostało zaprojektowane dla dwóch młodych osób, które oczekiwały wnętrza nowoczesnego, aczkolwiek w niezbyt oczywistym stylu.

Motywem przewodnim i punktem wyjścia do prac na aranżacją wnętrza okazała się fototapeta marki Wonderwall Studio. Naklejenie jej na całą ścianą było możliwe, dzięki zastosowaniu systemowych drzwi Dre Sara Eco. W ten sposób ukryte zostało wejście do sypialni, a powierzchnia salonu maksymalnie powiększona o przestrzeń holu. Szafa przy wejściu powtarza ten sam motyw czarnych ram widocznych na tapecie. Modne, botaniczne akcenty zostały z kolei powtórzone w dodatkach.

Wygodna, otwarta strefa dzienna

Wygodny kącik wypoczynkowy tworzy narożnik marki MTI Furninowa oraz fotele na lekkiej, ale stabilnej stalowej konstrukcji. Jasna tapicerka narożnika idealnie współgra z kolorystyką tapety. Dywan zaś wizualnie wydziela przestrzeń salonu od aneksu kuchennego. Podłogę w salonie, podobnie jak w całym mieszkaniu, wykończono panelami firmy Pergo.

Zabudowa kuchenna łączy się z przeszkloną czarnym szkłem witryną w jadalni. Dzięki temu na całej ściany znajdują się meble, zapewniając dużą powierzchnię do przechowywania. Biały kolor sprawił, że nie jest ona masywna i nie przytłacza wnętrza. Nad blatem w kuchni zastosowano gres imitujący marmur. Aranżację dopełniają nieregularnie powieszone lampy oraz piękne, złote profile między płytkami.

Sypialnia za drzwiami 

W sypialni, sprytnie ukrytej za ścianą z fototapetą, dominuje szara kolorystyka ścian i zagłówka, ocieplona żółtymi dodatkami. Uwagę przyciągają tu, podobnie jak w całym mieszkaniu, niebanalne lampy oraz nietypowe czarne dodatki takie jak listwy przypodłogowe firmy Dre czy osprzęt elektryczny Simon. Znalazło się też miejsce na biurko do pracy firmy Mebel Partner, które posiada wygodne schowki.

Nieduża, ale funkcjonalna łazianka

Łazienka jest nieduża, ale bardzo wygodnie urządzona. Właścicielowi zależało na szerokim blacie z umywalką i dużym lustrem. Montaż zaledwie 34 cm głębokiej pralki Indesit umożliwił zmianę układu przyłączy i maksymalne poszerzenie przejścia w łazience. Podtynkowa armatura i wygodna, obszerna kabina bez brodzika, zapewniają pełen komfort korzystania z łazienki. Ściany wykończono płytkami gresowymi.

Duża okna, dużo światła

Duże okna i wpadające przez nie światło doskonale doświetlają całe mieszkanie. Żaluzje aluminiowe, o nietypowej szerokości 5 cm lamelek i wykończeniu kontrastowymi taśmami tekstylnymi w czarnym kolorze, ładnie rozpraszają światło podkreślając tym samym tajemniczy i niejednoznaczny klimat oranżerii we wnętrzu. Zupełnie tracimy poczucie przebywania na trzecim piętrze w bloku.

Całość prac wykończeniowych przypadła na najtrudniejszy okres bo przekazanie kluczy ekipie przez właściciela nastąpiło w chwili ogłoszenia epidemii. Dobrze opracowane przez projektantkę listy zakupowe ułatwiły szybkie składanie zamówień, co z kolei pozwoliło uniknąć niepotrzebnych przestojów i pozwoliło na zakończenie prac wykończeniowych w trzy miesiące.

Projekt wnętrza: DG Studio Donata Gadalska, www.facebook.com/DGStudioDonataGadalska/

Zdjęcia: Jacek Fabiszewski

Zobacz także Przytulne wnętrze z kolorem. Pięknie łączy nowoczesność i klasykę!

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także