Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. O celach tego przetwarzania zostaniesz odrębnie poinformowany w celu uzyskania na to Twojej zgody. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

PARTNERZY PORTALU

Jasne, nowoczesne wnętrze. Świetne mieszkanie dla rodziny!

Autor: Ewa Kozioł
11 gru 2020 14:27

Mieszkanie powstało z myślą o rodzinie 2+2. Znajduje się na modelowym osiedlu Wuwa 2 we Wrocławiu. Wnętrze jest jasne i bardzo wygodne. Pięknie łączy się w nim się beton, cegła i drewno.

Mieszkanie kupione zostało na wczesnym etapie budowy, dzięki czemu architekt wspólnie z inwestorami miała dużo czasu na wykonanie projektu wnętrza.

– Ograniczały nas jedynie elementy ścian nośnych, całą resztę przegotowałam pod indywidualny projekt wnętrza, który zaproponowałam klientom – opowiada architekt Monika Staniec

Mieszkanie jest bardzo przestronne. Ma aż trzy poziomy i piękny, otoczony zielenią taras. Z ulicy wchodzi się do części dziennej, na którą składa się wiatrołap, przedpokój, salon, kuchnia z jadalnią oraz zbudowana dodatkowo antresola. Poziom -0,5 to strefa sypialni i łazienki oraz pralnia z pomieszczeniem gospodarczym. Na poziomie +1 znajdują się z kolei sypialnie dzieci, łazienka oraz garderoba. 

Architekt wspólnie z inwestorami, poza przygotowaniem projektu, prowadziła również częściowy nadzór nad pracami wykończeniowymi. – Dzięki temu koncepcja plastyczna, którą udało mi się stworzyć idealnie wpasowała się w bieżące odkrycia prosto z budowy. Najciekawszym z nich był sufit w salonie, który postanowiliśmy pozostawić w stanie surowym płyt filigranowych. Robi to ogromne wrażenie w połączeniu z ręcznie wykonaną cegłą w kolorze czerwieni i drewnem na podłodze oraz ścianie klatki schodowej – wspomina Monika Staniec

Na uwagę zasługują również schody dywanowe, zbudowane w konstrukcji drewnianej malowanej na biało. Współgrają z konstrukcją antresoli, na której znajduje się domowe biuro (jakże przydatna decyzja sprzed kilku lat, teraz wręcz zbawienna).

Materiały zastosowane we wnętrzu są spójne i i idealnie do siebie pasują. – Śmiało można nazwać styl wykończenia jako loftowy. Oprócz betonu filigranów, cegły i drewna pojawiają się wzory patchworku, pojawia się tynk betonowy i dla równowagi białe błyszczące powierzchnie frontów kuchennych – podkreśla autorka projektu. Dolna łazienka łączy się z otwartą przestrzenią wymienionymi materiałami. Tam również pojawia się cegła, beton, a elementem dodanym są gresy.

Autorka projektu: Monika Staniec, www.monikastaniec.com/architekt/

Zdjęcia: Monika Staniec

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także