Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

PARTNER PORTALU

Jasne wnętrze: dobrze zaprojektowane mieszkanie z widokiem na Wisłę

Autor: Redakcja Dobrzemieszkaj.pl
15 cze 2020 21:35

To wnętrze, choć zaprojektowane w minimalistycznym stylu, jest ciepłe i przytulne. Efekt ten osiągnięto dzięki zastosowanym materiałom i kolorom. A zabudowa meblowa na zamówienie pozwoliła maksymalnie wykorzystać przestrzeń. Zobaczcie projekt wnętrza spod kreski architektów z pracowni Beforeconcept.

To mieszkanie dla pary znajduje się na 7 piętrze nowo powstałego budynku w Krakowie. Jasne, o południowej ekspozycji, z pięknym widokiem na meandrującą Wisłę, z tarasem, który łączy wszystkie pomieszczenia - nic dziwnego, że inwestorom zależało, aby projekt wnętrza podkreślił atuty świetnej lokalizacji. Za projekt odpowiadała pracownia Beforeconcept. 

Inwestorzy zwrócili się do nas z prośbą o wykonanie projektu, który byłby odpowiedzią na ich potrzeby - mówi arch. Mirosław Butor z pracowni Beforeconcept. - Najważniejsze w tym wypadku, jak zresztą w każdym wykonywanym przez nas projekcie, była spójność wszystkich pomieszczeń. Uzyskaliśmy ten efekt poprzez zastosowanie powtarzających się kluczowych materiałów wykończeniowych we wszystkich pomieszczeniach. Dla inwestorów ważna była także wysoka jakość produktów. Wychodząc tym wymaganiom naprzeciw zastosowaliśmy materiały, które pasują do siebie nie tylko pod kątem wizualnym, ale są równie niepowtarzalne. Projektując przedstawione wnętrza wykorzystaliśmy chociażby ciemny fornir na meblach, który w połączeniu z jasnymi spiekami kwarcowymi oraz lakierowanymi na wysoki połysk białymi meblami daje bardzo elegancki wygląd.

Pomimo zastosowania ciemnego forniru wnętrze pozostaje jasne i przytulne. Cała zabudowa meblowa w mieszkaniu została zaprojektowana na indywidualne zamówienie, dzięki czemu maksymalnie wykorzystano całą dostępną powierzchnię. Wnętrze podzielona czytelnie na część dzienną (salon z aneksem kuchennym) i część sypialną. Architekci starannie zaplanowali też układ oświetlenia, które wniosło więcej ciepła. Całość, mimo że zaprojektowana w duchu minimalistycznym, sprawia przytulne wrażenie, co sprzyja odpoczynkowi i pozwala się zrelaksować po ciężkim dniu w pracy. 

Projekt wnętrza: arch. Mirosław Butor, Beforeconcept, www.beforeconcept.pl

 

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także