Drogi Użytkowniku!

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych możemy przetwarzać Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane dodatkowo jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do odwołania zgody oraz prawo sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl. Wycofanie zgody nie wpływa na zgodność z prawem przetwarzania dokonanego przed jej wycofaniem.

W dowolnym czasie możesz określić warunki przechowywania i dostępu do plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej.

Jeśli zgadzasz się na wykorzystanie technologii plików cookies wystarczy kliknąć poniższy przycisk „Przejdź do serwisu”.

Zarząd PTWP-ONLINE Sp. z o.o.

PARTNERZY PORTALU
Modny czekoladowy brąz: pomysł na aranżację wnętrza

Modny czekoladowy brąz: pomysł na aranżację wnętrza

Autor: Justyna Łotowska
11 marz 2014 05:56

Właściciele chcieli mieć dom przestronny, dobrze doświetlony i w stonowanych kolorach. Wszystko to udało się osiągnąć w eleganckim wnętrzu zaaranżowanym w smakowitych odcieniach czekolady.

Inwestorzy kupili gotowy projekt domu, ale do prac nad ostatecznym wizerunkiem wnętrz wybrali aż dwie pracownie architektoniczne z Trójmiasta. Pierwsza z nich - Atelier Architektury  - zaproponowała generalną koncepcję aranżacji. Arch. Robert Mielniczek przekonał inwestorów do wizji przenikania się przestrzeni. Efekt ten uzyskano dzięki konsekwentnej spójności materiałów i zastosowaniu punktowego oświetlenia rozmieszczonego w podwieszanych sufitach. Zabieg ten scalił wizualnie wszystkie pomieszczenia w jedno. 

Z zewnętrznej części domu "pożyczono" do środka klinkier, który zastosowano na niektórych ścianach. Granicę pomiędzy salonem a ogrodem pomogło zatrzeć także imponujących rozmiarów przeszklenie, wpuszczające bez ograniczeń światło dzienne. 

Kuchnia w nowoczesnym stylu

Część kuchenno-jadalniana utrzymana jest w minimalistycznym nowoczesnym klimacie, z akcentem industrialnym w postaci sprzętów ze stali nierdzewnej. Czekoladowej kuchennej zabudowie lekkości dodają poziome srebrne uchwyty w szafkach i czarno-biała tapeta. 

Przestrzeń nad blatem roboczym wypełniają szafki o półprzezroczystych frontach w mlecznym kolorze. Niewielki barek wytycza granicę pomiędzy kuchnią a jadalnią. 

Minimalistyczna część wypoczynkowa

Brak ozdób i nieliczne meble to celowy zabieg, który miał podkreślić oszczędną aranżację domu. Pomogła w tym pracownia projektowa Studio Forma, która wprowadziła do wnętrza nowoczesny szlif.projektanci zaproponowali meble do części wypoczynkowej i jadalnianej: szklane stoliki marki Kler w salonie, stół i krzesła Calligaris, lampa Mr Magoo nad stołem.

Nowoczesny charakter został zarysowant również w części nocnej, utrzymanej w tonacjach beży i czekolady. Dzięki tym zabiegom dom sprawia wrażenie ciepłego i przyjaznego. Wspólnymi siłami udało się stworzyć przestrzeń, do której aż chce się wracać.

Tekst i stylizacja: Green Canoe. 

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także