Klauzula informacyjna

W związku z odwiedzaniem naszych serwisów internetowych przetwarzamy Twój adres IP, pliki cookies i podobne dane nt. aktywności lub urządzeń użytkownika. Jeżeli dane te pozwalają zidentyfikować Twoją tożsamość, wówczas będą traktowane jako dane osobowe zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady 2016/679 (RODO).

Administratora tych danych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz w Polityce Prywatności pod tym linkiem.

Jeżeli korzystasz także z innych usług dostępnych za pośrednictwem naszych serwisów, przetwarzamy też Twoje dane osobowe podane przy zakładaniu konta, rejestracji na eventy, zamawianiu prenumeraty, newslettera, alertów oraz usług online (w tym Strefy Premium, raportów, rankingów lub licencji na przedruki).

Administratorów tych danych osobowych, cele i podstawy przetwarzania oraz inne informacje wymagane przez RODO znajdziesz również w Polityce Prywatności pod tym linkiem. Dane zbierane na potrzeby różnych usług mogą być przetwarzane w różnych celach, na różnych podstawach oraz przez różnych administratorów danych.

Pamiętaj, że w związku z przetwarzaniem danych osobowych przysługuje Ci szereg gwarancji i praw, a przede wszystkim prawo do sprzeciwu wobec przetwarzania Twoich danych. Prawa te będą przez nas bezwzględnie przestrzegane. Jeżeli więc nie zgadzasz się z naszą oceną niezbędności przetwarzania Twoich danych lub masz inne zastrzeżenia w tym zakresie, koniecznie zgłoś sprzeciw lub prześlij nam swoje zastrzeżenia pod adres odo@ptwp.pl.

Zarząd Publikator Sp. z o.o.

Nieduże mieszkanie w bloku. Jasne i wygodne!

Autor: Redakcja Dobrzemieszkaj.pl
26 cze 2020 10:37

Główną ideą było stworzenie jasnego mieszkania z dodatkami złota, które mimo niewielkiego metrażu będzie nowoczesne i wygodne.

Mieszkanie zaprojektowane zostało dla osoby pracującej w pobliżu Ronda Daszyńskiego w Warszawie. Ma spełniać wymagania stawiane przez młode pokolenie pracowników, którzy nie tylko chcą mieć miejsce do mieszkania, ale także czuć je – mówi Magdalena Opitek, autorka projektu wnętrza.

Pierwotnie mieszkanie miało zupełnie inny układ wnętrza. Podzielone było na dwa małe pokoje oraz przedpokój, przez co sprawiało wrażenie mało przestronnego i również słabo doświetlonego. Wspólnie z inwestorem postanowiliśmy, że ściany należy wyburzyć i całkowicie przeorganizować przestrzeń. Tak też się stało. W efekcie z dwóch pokoi powstała otwarta, wygodna i jasna strefa dzienna, w której wydzielono miejsca na kuchnię, przestrzeń do spędzania czasu oraz na odpoczynek – opowiada Magdalena Opitek, autorka projektu wnętrza. 

Wchodząc do mieszkania od razu znajdujemy się w strefie dziennej. Otwarta, jasna kuchnia znajduje się po lewej stronie. Została zaprojektowana tak, aby nie oddzielać kuchni od części jadalni, ale także tworzyć całość ze strefą wypoczynkową. Wszystkie dodatki w tej strefie zostały dopasowane do kolorystyki złota. Do mieszkania wprowadza nas złota, fakturowana tapeta, zaś w kuchni zwracają na siebie uwagę złote fronty – podkreśla projektantka.

Strefa wypoczynku połączona jest z kolei z sypialnią. Ze względu na mały metraż, projektantka zdecydowałam się tu na montaż ruchomej ścianki, która oddziela od siebie te dwie przestrzenie. Tutaj ważne jest pojęcie przestrzeni, ponieważ pomieszczenie mamy jedno. Kiedy właściciel będzie sam, może swobodnie korzystać z pełnej przestrzeni. Gdy zaś pojawiają się goście, strefę sypialni można zamknąć – tłumaczy Magdalena Opitek.

Łazienka miała stworzyć wrażenie nieskończoności. Dosłownie! Dzięki wielkoformatowym płytkom na wysoki połysk oraz podświetleniu sufitu podwieszanego, taki efekt się udało osiągnąć. Biel oraz grafit dopełniają się w tej purystycznej łazience.

Projekt wnętrza: Magdalena Opitek, www.moad.pl

Zobacz także Nowoczesne wnętrze: jasne mieszkanie w loftowym klimacie!

Komentarze

Zaloguj się

Zobacz także